Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε λεπτό χαμένο

Καθώς λέει ο λαός μας «Κυριακή κοντή γιορτή», και έχει τη δυνατότητα, ασκώντας το δικαίωμα της ψήφου, να δώσει ένα γερό χαστούκι στο δικομματισμό, που χρόνια τώρα είναι υπεύθυνος για την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου. Ομως αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να δυναμώσει τη δική του φωνή, όχι μόνο για να ακούγεται πιο δυνατή μέσα από το Κοινοβούλιο - που και αυτό έχει την αξία του - αλλά για να φυσήξει «νέος αέρας στα πανιά» του λαϊκού κινήματος, που έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί να δώσει πολλές και κρίσιμες μάχες στο επόμενο διάστημα.

Το ΚΚΕ δε θυμάται τους εργαζόμενους μόνο τις είκοσι μέρες της προεκλογικής περιόδου. Εχει συναντηθεί μαζί τους σε εκατοντάδες αγώνες, μικρούς και μεγάλους, και έχει βάλει τη σφραγίδα του καθοριστικά στις εξελίξεις, υπερασπιζόμενο πάντα τα λαϊκά συμφέροντα. Η καταγραφή των σημαντικών πολιτικών διεργασιών, που έγιναν κάτω και από την παρέμβαση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, διεκδικούν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες να εκφραστεί και στην κάλπη της Κυριακής. Η μεγαλειώδης χτεσινή συγκέντρωση είναι μια καλή απόδειξη ότι λαός και νεολαία ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ. Και το Λαϊκό Μέτωπο της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει όλες τις δυνατότητες να ριζώσει και αναπτυχθεί. Οι δύο μέρες που έχουν μείνει για τις εκλογές πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Ανθρωπο τον άνθρωπο, παρέα την παρέα, σπίτι το σπίτι, δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια για να σιγουρευτούν «κόκκινα βόλια», να δοθούν πειστικές και με προοπτική απαντήσεις σε ανθρώπους καλοπροαίρετους, που θέλουν να εκφράσουν το δικό τους «δεν πάει άλλο». Να σιγουρέψουμε την απόφαση των απλών ανθρώπων του μόχθου για να γίνουν πιο δυνατοί την ώρα που θα ρίχνουν το βόλι. Να αισθάνονται πιο αποφασισμένοι μπροστά στον αντίπαλο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, που δε σταματούν τις «Σειρήνες» της παραπλάνησης, για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους.

Αυτή η δουλιά μαζί με το ψηφοδέλτιο πρέπει να 'ναι ακούραστη. Να μη στερήσουμε και από την τελευταία λαϊκή οικογένεια τη χαρά να δώσει το δικό της χτύπημα στους καταπιεστές της. Με την ψήφο τους μπορεί να γίνει μια καλή αρχή για την ανατροπή του συντηρητικού μπλοκ δυνάμεων, για την οικοδόμηση του δικού μας Μετώπου. Δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση για τη μίζερη ζωή τους, η ανησυχία για το παρόν και το μέλλον, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για την ειρήνη, την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών. Ο δρόμος του Λαϊκού Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη λύση για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πρέπει μαζικά να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, να τους καταδικάσουν έμπρακτα. Πριν συσσωρευτούν νέα δεινά και βάσανα μέσα στο τούνελ της μετα-ΟΝΕ εποχής, που αποτελεί την έφοδο του πολυεθνικού και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου στις τελευταίες λαϊκές κατακτήσεις. Πριν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλυσοδέσουν ακόμα πιο γερά τη χώρα μας στις τυχοδιωκτικές ενέργειές τους.

Ηψήφος στο ΚΚΕ, ψήφος ενίσχυσης του Λαϊκού Μετώπου της αντεπίθεσης, της καθημερινής δράσης, από τις 10 κιόλας του Απρίλη δεν είναι μια όποια ψήφος. Αποτελεί «επένδυση» για τα λαϊκά συμφέροντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ