Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Γενικό προσκλητήριο

Σήμερα η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της και μας προσκαλεί με ένα πλατύ και ολοκόκκινο χαμόγελο. Είναι το χαμόγελο της ελπίδας, του αγώνα, της αισιοδοξίας, της πίστης στη δύναμη του λαού, που, όταν θέλει, μπορεί να σπάσει το φαύλο κύκλο της μιζέριας, της δικομματικής στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, να χαράξει μια άλλη πορεία για το μέλλον του, να αλλάξει την τύχη του.

Σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα σημάνει το μεγάλο προσκλητήριο για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα δηλώσει «παρών» το αντίπαλο δέος στο δικομματισμό, στη συντήρηση, στην πλουτοκρατία, το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ προσκαλεί το λαό να διατρανώσει τη δύναμή του στην προοπτική του λαϊκού μετώπου με την τελική ευθεία προς την κάλπη.

Στον αγώνα αυτό της αξιοπρέπειας απέναντι στην εξαχρείωση, στον αγώνα της αισιοδοξίας απέναντι στη μοιρολατρία, την οποία καλλιεργούν αυτοί που θέλουν το λαό μια ζωή υποταγμένο για να μπορούν να τον ελέγχουν και να τον χειραγωγούν, να κλέβουν τον ιδρώτα του και τον πλούτο που παράγει, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Για όλους υπάρχει θέση, για παλιούς και νέους αγωνιστές, για τους αγωνιστές του αύριο. Του αύριο, που δεν το χαρίζουμε στους γκρίζους απολογητές της γκρίζας πραγματικότητας, που αυτοί οι ίδιοι μάς σερβίρουν σήμερα, δήθεν, ως ρεαλιστική λύση.

Το προσκλητήριο είναι παλλαϊκό, όλων των δυνάμεων που υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής υποστήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στα υπερεθνικά καπιταλιστικά κέντρα. Η σημερινή συγκέντρωση είναι γενικό προσκλητήριο των δυνάμεων, που δε συμβιβάζονται με τη λογική της ΟΝΕ και της «νέας τάξης πραγμάτων», δε συμβιβάζονται με την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ολων αυτών, που ασφυκτιούν από τα ψεύτικα διλήμματα, που δεν εξαπατώνται πια από τα «θα». Προσκλητήριο όλων αυτών, που σκέφτονται, ελπίζουν, αγωνίζονται. Αυτών, που αρνούνται να εκχωρήσουν τη ζωή τους στους επαγγελματίες λαοπλάνους.

Ημάχη αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις επόμενες μέρες θα ενταθεί. Αλλά και η μάχη του ψηφοδελτίου για τους κομμουνιστές και όλους όσοι από κοινού δουλεύουν ακούραστα για την ενίσχυση του ΚΚΕ και της πολιτικής του λαϊκού μετώπου, μαζί με τη μάχη της λογικής και της αλήθειας, που βρίσκεται στον αντίποδα της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, την Κυριακή, στις 7 το βράδυ. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τα ενωτικά ψηφοδέλτια του λαϊκού μετώπου, πρέπει με το χέρι της ψυχής και της λογικής να πέσουν με δύναμη στην κάλπη. Να γίνουν βόλια και να χτυπήσουν την καρδιά του δικομματισμού. Να γίνουν προωθητική δύναμη για μια λαϊκή αντιπολίτευση, με προοπτική μια λαϊκή εξουσία.

Σήμερα, λοιπόν, συντονίζουμε τα βήματά μας στο Πεδίον του Αρεως στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο, που το ΠΑΣΟΚ από κοινού με τη ΝΔ πασχίζουν να φράξουν στο λαό. Σήμερα, η αδούλωτη, η ανυπότακτη Αθήνα, η Αθήνα των αγώνων και των θυσιών θα δείξει ότι είναι και Αθήνα της ελπίδας. Ο λαός μπορεί να κερδίσει το δρόμο του, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, ψήφο εμπιστοσύνης στο λαϊκό μέτωπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ