Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολη η Ελλάδα στο πόδι!

Σήμερα στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα, στο Ρέθυμνο. Αύριο στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αλλά και στην Πάτρα, στη Μυτιλήνη, στο Αγρίνιο, στην Αρτα, στη Ζάκυνθο, στα Χανιά, στη Χαλκίδα. Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στην Κόρινθο, στην Κεφαλλονιά. Ολη η Ελλάδα στο πόδι! Ο λαός της χώρας μας διαδηλώνει: «ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ»! «ΟΧΙ στο βρώμικο πόλεμο»! «ΟΧΙ στην παραπέρα μετατροπή της χώρας σε συνεργό των δολοφόνων»! ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ και στους συμμάχους των ιμπεριαλιστών - κυβερνητικούς ή «αντιπολιτευόμενους» - που ξανάβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το «φύλλο πορείας» των εγκληματιών, που από το Σάββατο αλωνίζουν την Ελλάδα και οδεύουν για να επιβάλουν το «δεύτερο γύρο» του ολέθρου στο Κοσσυφοπέδιο και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια!

Από σήμερα και για τρεις μέρες, η Ελλάδα πρέπει να δονηθεί από το σύνθημα «Εμείς δεν υπογράφουμε»! Η Ελλάδα της εργατιάς, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, του πατριωτισμού, της αξιοπρέπειας, η Ελλάδα του λαού της, η Ελλάδα που δεν έχει καμία σχέση με τις ύαινες της πλουτοκρατίας, που κυκλοφορούν με ελληνικά διαβατήρια και πλιατσικολογούν τα Βαλκάνια, πρέπει να σηκώσει ξανά και ξανά το ανάστημά της! Το ΝΑΤΟ, ένα χρόνο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ετοιμάζεται πάλι να πυρπολήσει με τις φωτιές της «νέας τάξης» τη Σερβία. Οι ορδές του θανάτου είναι πάλι έτοιμες να δολοφονήσουν αμάχους, αυτή τη φορά και από αέρος και από εδάφους. Ο σύμμαχος του κ. Σημίτη, ο Κλίντον, καθώς και οι ομοϊδεάτες του της ΕΕ, οι «κεντροαριστεροί» πιστολέρο του ευρωατλαντισμού, ετοιμάζουν το νέο χάρτη της Βαλκανικής. Δεν είμαστε αντίθετοι στις «ήπιες» (!) αλλαγές συνόρων, είπε, ουσιαστικά, προχτές ο κ. Μπερνς. Αλλά, ήδη, στα Βαλκάνια, η δημιουργία των τριών προτεκτοράτων, του Κοσσυφοπεδίου, της Βοσνίας, της Αλβανίας, είναι συνώνυμη με ποταμούς αίματος. Αλλά, ήδη, οι πάντες γνωρίζουν: Ο «ανθρωπισμός» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καταλύει ζωές. Καταργεί εθνικές κυριαρχίες. Σκοτώνει!

Τούτη την ώρα - ένα χρόνο ακριβώς από την πρώτη βόμβα - η χώρα μας μετατρέπεται και πάλι σε αλάνα, «που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Τούτη την ώρα, που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χτίζουν στο Κοσσυφοπέδιο τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που έχει στηθεί ποτέ - για να μείνουν για πάντα, όπως λένε, στα Βαλκάνια - ένα τάγμα με Ελληνες φαντάρους βρίσκεται υπό τις διαταγές τους! Ενα χρόνο μετά τη σφαγή των αμάχων του τρένου και τη δολοφονία στο κομβόι των κυνηγημένων προσφύγων, το έδαφος και τα νιάτα της Ελλάδας έχουν τεθεί υπό τη δικαιοδοσία των σύγχρονων Τζέκινς Χαν με τις «έξυπνες» βόμβες... Ενα χρόνο μετά το έγκλημα, η κυβέρνηση υπέγραψε ξανά!

Οελληνικός λαός οφείλει στην τιμή και στην ιστορία του να απαντήσει στους ΝΑΤΟικούς και στους εγχώριους υποτακτικούς τους, όπως και πέρσι: «ΟΧΙ στο μακελειό»! «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια»! «ΠΙΣΩ όλοι οι Ελληνες φαντάροι»! «ΟΧΙ στη διέλευση των δολοφόνων από το ελληνικό έδαφος»! Θα είμαστε αυτές τις μέρες, όπως και κάθε μέρα, όλοι εκεί! Στις επάλξεις του αγώνα και της αντίστασης!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ