Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πρωτομαγιά

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, από τώρα έως την 1η Μάη με αποφασιστικότητα και επιμονή δίνουμε τη μάχη, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τα πάσης φύσεως παραπλανητικά ως προς τη σημασία της ταξικής γιορτής διλήμματα, εργάτη τον εργάτη, σε κάθε χώρο όπου αυτός ζει, εργάζεται, κινείται για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα. Το προσκλητήριο προς την τάξη μας πρέπει να το πάμε παντού, μαχητικά και ακούραστα με τη δική μας δράση, να συνεγείρει συνειδήσεις, να παρακινήσει χιλιάδες εργάτες να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 το πρωί, όπου και η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στις συγκεντρώσεις των άλλων πόλεων. Να βάλουμε στη μάχη όλους όσοι μπορούν να δράσουν, οργανωμένα και ατομικά ο καθένας.

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα - σύμβολο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, της αδιάκοπης αναμέτρησης με το κεφάλαιο, με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκφραστές για τα δίκια της εργατικής τάξης. Το ίδιο το αξιακό φορτίο της Πρωτομαγιάς αναδεικνύει σήμερα σε καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε προοδευτικού, ριζοσπάστη όχι μόνο να βρεθεί στους χώρους όπου αυτό θα τιμηθεί, αλλά και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Καθήκον που διογκώνεται περαιτέρω από τις εξελίξεις που αφορούν στη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας και που καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την ένταση της πάλης. Η επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς μπορεί να αποτελέσει ένα μαζικό βήμα αντίστασης και διεκδίκησης, να δώσει ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Οι πλατείες που θα υποδεχτούν τις απεργιακές συγκεντρώσεις μπορεί να γίνουν χώροι όπου θα ανανεωθεί η δέσμευση για διαρκή ανυποχώρητη δράση και πάλη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της χώρας στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημά τους, στο δικαίωμά τους να μπορούν να μορφώνουν τα παιδιά τους, να απολαμβάνουν δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Να στείλουν ηχηρό το μήνυμα ότι αυτή η πάλη δε θα κοπάσει έως ότου εκλείψουν οι αιτίες της εκμετάλλευσής τους, προς κάθε αρμόδιο να το παραλάβει, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στη μεγαλοεργοδοσία, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλοι τους συνυπεύθυνοι για την κατάσταση φτώχειας, ανέχειας, ανασφάλειας στην οποία έχει περιέλθει όλος ο λαός.

Με την προσπάθεια όλων μας μπορεί αυτό το μήνυμα να είναι βροντερό. Κάθε μέρα, με εξορμήσεις και περιοδείες, με κουβέντα άνθρωπο τον άνθρωπο, δουλεύουμε για να μην κουνιέται φύλλο την Πρωτομαγιά στους χώρους δουλιάς, για να κατακλυστούν από εργατόκοσμο οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Και επενδύουμε για το αύριο του κινήματος, για να αποτελέσει η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά εφαλτήριο πιο δυναμικών ταξικών αγώνων στη συνέχεια, τέτοιων που να ανοίξουν το δρόμο σε αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ