Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χωρίς αυταπάτες

Θα πάρουν, ή δε θα πάρουν πίσω οι εργάτες τα χρήματα που διάφοροι χρυσοχέρηδες τους άρπαξαν από τα ασφαλιστικά ταμεία; Θα αναδειχτούν, ή, για μια ακόμα φορά, θα συγκαλυφθούν οι συνθήκες - το θερμοκήπιο - μέσα στις οποίες ανθούν τα διάφορα τέτοιου είδους σκάνδαλα; Αυτό είναι το ερώτημα. Και σ' αυτό το ερώτημα, οι πολιτικοί συσχετισμοί που υπάρχουν σήμερα απαντούν ήδη: Στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιος χρυσοχέρης θα καταδειχτεί. Με τίποτα όμως δεν πρόκειται να συζητηθεί η ουσία του προβλήματος και η αιτία του.

Οι εργάτες έχουν κάθε λόγο να ζητούν διερεύνηση κάθε σκανδάλου που θίγει τα συμφέροντά τους, έχοντας όμως ταυτόχρονα καθαρό και το όριο μέσα στο οποίο κινείται - με τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς - κάθε τέτοια επιτροπή διερεύνησης. Στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δε φτάνουν ποτέ όλα τα στοιχεία με διάφορα προσχήματα, όπως έχει αποδειχτεί απ' όλες τις ως τώρα εξεταστικές επιτροπές. Αυτό ήδη τις μετατρέπει σε κολυμπήθρα ξεπλύματος ευθυνών.

Να θυμίσουμε την υπόθεση των «TOR M 1» που η αρμόδια επιτροπή δεν ασχολήθηκε ποτέ με το καθεστώς προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων, όπου όλοι καταγγέλλουν αλλήλους, αλλά ένοχος δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά ένοχος είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν; Να πάμε στις υποκλοπές, όπου υπήρξε μόνο ένα αόριστο πόρισμα, γιατί πολύ απλά η επιτροπή δεν έψαξε καν τον πολιτικό σκοπό των υποκλοπών; Συνέβη το ίδιο και με τις απαγωγές, όπου το πόρισμα μένει στο αστυνομικό μέρος και αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική που προωθούν οι ΗΠΑ ως «αντιτρομοκρατία».

Το σκάνδαλο της αρπαχτής στα ασφαλιστικά ταμεία ασφαλώς και χρειάζεται διερεύνηση και το ΚΚΕ θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά για την ουσία. Και η ουσία είναι η διαρκής ληστεία των αποθεματικών με βάση τη νομοθεσία και την πρακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέτρεψαν και επιτρέπουν στις διορισμένες ηγεσίες των ασφαλιστικών ταμείων να τζογάρουν νομότυπα και έτσι να ληστεύουν το μόχθο των εργαζομένων προς όφελος των τραπεζών, των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Οποιος νοιάζεται πράγματι δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΚΚΕ και για το συγκεκριμένο ζήτημα: να εξεταστεί το όλο σύστημα που λειτουργεί και σαν θερμοκήπιο παραγωγής των επιμέρους σκανδάλων κακοδιαχείρισης, παράνομου πλουτισμού κ.ά. Κάθε άλλη - θολή - συζήτηση περί αναζήτησης γενικώς των υπευθύνων, είναι μόνο για τη συγκάλυψη και τη συντήρηση ενός δικομματικού καυγά από τον οποίο και ο ΣΥΝ - ως «θεσμικός παράγοντας» - έχει να γλείψει ένα κόκαλο. Και του πάει πολύ να μιλά για «σύρσιμο του ΚΚΕ στην εξεταστική», όταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάνει την εξεταστική «φάρμακο διά πάσαν νόσον», ενώ το σύστημα που καθαγιάζει το κέρδος κάνει τη νόσο ανίατη. Γι' αυτό όμως δε λέει κουβέντα. Απλά προβάλλει, αποπροσανατολίζοντας, τους θεσμούς ως μέσο κάθαρσής του από τους «άτιμους» υπηρέτες του. Λες και υπάρχουν και τίμιοι κερδοσκόποι!

Για να μην το πολυλογούμε: και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ και για τον ΣΥΝ ιδού η Ρόδος: η σε βάθος διερεύνηση των αιτιών. Ηδη όμως έχουν δείξει πού το πάνε: στη σύσταση άλλης μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» που θα «λύσει» το πρόβλημα. Αλλη μια «Ανεξάρτητη Αρχή», το μόνο που θα κάνει είναι να συγκαλύψει το πρόβλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ