Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φωνάζει ο κλέφτης...

Το θέατρο του παραλόγου που έπαιξαν για ακόμα μια φορά οι εκπρόσωποι του δικομματισμού μέσα και έξω από τη Βουλή, διασταυρώνοντας δήθεν τα «ξίφη» τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ήρθε τις τελευταίες μέρες να προσθέσει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στη συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού που έχουν στήσει από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι «πράσινοι» και «μπλε» πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου, αυτοί που δηλώνουν πίστη στους νόμους της «αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας» και προωθούν την ιδιωτικοποίηση και του τελευταίου ίχνους δημόσιας περιουσίας, με αφορμή την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν στήσει έναν ανούσιο καυγά. Μια «κοκορομαχία», για το «ποιος πουλάει καλύτερα» το μόχθο του εργαζόμενου λαού...

Βγήκε χτες ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής και φώναζε για «πραξικόπημα», χτυπούσε το χέρι στο έδρανο και κατήγγελλε την κυβέρνηση ότι «βιάζεται να πουλήσει έναν εθνικό πλούτο που δεν της ανήκει». Επί της ουσίας, παρά τις φραστικές κορόνες του, ο Γ. Παπανδρέου ...επέστρεψε την κριτική που δέχτηκε από τη ΝΔ, όταν το ΠΑΣΟΚ, από το 1996 μέχρι το 2004, προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση του 62% του ΟΤΕ, με τον Κ. Καραμανλή τότε να «καταγγέλλει» το «εισπρακτικό πνεύμα των ιδιωτικοποιήσεων».

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ανέξοδα ότι το κόμμα του θα μπει «εμπόδιο» στην ιδιωτικοποίηση του, από το κόμμα του, ιδιωτικοποιημένου στο 62% ΟΤΕ, επεκτείνοντας το μοντέλο της «ΠΑΣΟΚικής» δημαγωγίας, που χρησιμοποίησαν το 1993 ως αξιωματική αντιπολίτευση, τότε που δήθεν διαφωνούσαν με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, τάζοντας στον ελληνικό λαό μέχρι και δημοψήφισμα για την αποτροπή του...

Πίσω από τη «σικέ» αντιπαράθεση και τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, επιδιώκεται να συγκαλυφτεί η σημερινή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν ακριβώς την ίδια στρατηγική ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι «διαφωνίες» τους περιορίζονται σε προπαγανδιστικά τρικ για το ποιος την εφαρμόζει καλύτερα. Κάτι εξάλλου που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης προχτές στη Βουλή, τονίζοντας ότι η απόφαση της ΝΔ για την κατάργηση του ελάχιστου ορίου συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ είναι ακριβές αντίγραφο παλιότερης απόφασης του ΠΑΣΟΚ.

Πίσω από τις δικομματικές «κραυγές» για το ποιος θα κατέχει το «μάνατζμεντ» του ΟΤΕ και ποιος θα είναι ο «στρατηγικός επενδυτής» του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χτες ολοκλήρωσαν ένα έγκλημα που ξεκίνησαν από κοινού πριν από μια δεκαετία. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, διεκδικώντας έναν τομέα Τηλεπικοινωνιών που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του λαού και θα είναι ιδιοκτησία του. Να παλέψουν για να γίνουν πραγματικά λαϊκή περιουσία οι τομείς των Τηλεπικοινωνιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών, ώστε να καλύπτουν όλες τις λαϊκές ανάγκες. Να παλέψουν για να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή εξουσία. Γιατί μόνο τότε αυτοί οι στρατηγικοί τομείς θα λειτουργούν σε όφελός τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ