Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηφοδέλτια μάχης, ψηφοδέλτια νίκης

Ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Εκφράζουν την πλατιά συμπαράταξη με τους κομμουνιστές οπαδών, φίλων ή συνεργαζομένων με το Κόμμα. Ψηφοδέλτια μάχης του λαού για την ενίσχυση της ελπίδας και των προσδοκιών του ότι μπορεί να δώσει δύναμη στη δύναμή του με την εκλογική ενίσχυσή τους, γιατί και έτσι βάζει τα θεμέλια της δημιουργίας του αντίπαλου στην πλουτοκρατία δέους του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου. Ψηφοδέλτια νίκης, γιατί όλοι όσοι μαζί με τους κομμουνιστές συμμετέχουν σ' αυτά, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής ή εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων, όπως η πολιτική κίνηση «Κομμουνιστική Ανανέωση», ενώνουν τη δράση τους για ένα διαφορετικό απ' το σημερινό μέλλον.

Συμβάλλουν ανιδιοτελώς στο μεγάλο λαϊκό ποτάμι ενάντια στη λαίλαπα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και την επίθεση του κατεστημένου στα δικαιώματα του λαού. Εχουν δείξει με τη μέχρι τώρα πορεία και δράση τους, καθένας στο δικό του μετερίζι, πως πάνω απ' όλα και από κάθε ατομικό συμφέρον προέχει ο εργάτης, ο αγρότης, ο προοδευτικός διανοούμενος, ο άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να μπει φραγμός στη σαπίλα του νεοταξίτικου εκσυγχρονισμού και των σκληρών αντιλαϊκών επιλογών για την ΟΝΕ και μετα-ΟΝΕ εποχή, της ολιγαρχίας. Το 'χουν άλλωστε αποδείξει. Γιατί πέρα από τις ατομικές ιδιότητες και ικανότητές τους συμμετέχουν στους αγώνες. Στις απεργίες, στα μπλόκα, στο αντιπολεμικό κίνημα, στην αντίσταση σε αυτή τη βαρβαρότητα. Εχουν δώσει δείγματα σημαντικά και όχι περιστασιακά.

Ολοι αυτοί που αποφάσισαν να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές βλέπουν στη δράση του Κόμματος την αταλάντευτη πολιτική αρχών κόντρα στο ρεύμα της υποταγής στα κελεύσματα της καταρράκωσης των αγωνιστικών αξιών και παραδόσεων του λαού, για την κατάργηση της κοινωνικής αδικίας και των αιτιών που οδηγούν σε πολέμους. Βλέπουν στην πολιτική του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου και τα δικά τους οράματα και αξίες για μια πραγματικότητα όπου καθένας και όλοι μαζί θα μπορούν πραγματικά να αναπτύσσονται και να αναπτύσσουν την κοινωνία που δε θα κυριαρχεί ο πλούτος και η φτώχεια, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η υποταγή της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής στις ορέξεις των επιχειρηματιών, που η συμμετοχή στην υποταγή άλλων λαών και ο πόλεμος θα 'ναι ιστορικό παρελθόν. Βλέπουν στη μαχητικότητα του ΚΚΕ, τη δύναμη της αντίστασης στην καταστροφική λαίλαπα της επίθεσης στο λαό. Και συνενώνουν τη δική τους θέληση αντίστασης για να γίνουν πιο ισχυρά τα εμπόδια εξάπλωσης αυτής της λαίλαπας, για να αντιστραφεί στο μέλλον αυτή η πορεία.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι σκληρά. Χρειάζονται λοιπόν θαρραλέοι άνθρωποι χωρίς αναστολές στην προοπτική της πάλης και πάρα πολύ ευαίσθητοι στα κοινωνικά προβλήματα, για να στηρίξουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού και το θετικό μέλλον, που έτσι και αλλιώς θα έρθει. Και η δράση αυτών των δυνάμεων, η ανιδιοτελής συνεισφορά με τη συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, κριτήριο της δικής τους, μαζί με τους κομμουνιστές, συνέχειας στο πλάι του λαού. Γι' αυτό και ο λαός μας με την ψήφο του θα ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της πλατιάς συμπαράταξης, για το δικό του μέλλον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ