Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τα ψηφοδέλτια μάχης στο χέρι

Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών παρουσιάζουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν σε δήμους και νομαρχίες και καλούν σε αντεπίθεση. Αυτό έκανε, προχτές, και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Από άκρη σε άκρη της χώρας ανακοινώνονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών της αγωνιστικής συμμαχίας. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που αποτελούν εγγύηση για τους εργαζόμενους και τους αγώνες που θα δώσουν απ' την επομένη των εκλογών. Οι υποψήφιοι και οι δυνάμεις που τους στηρίζουν έχουν αποδείξει με τη στάση τους ότι είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό έκαναν μέχρι σήμερα, αυτό θα κάνουν και αύριο. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που μαζί με το λαό μπορούν να αναγκάσουν τους κάθε λογής εκπροσώπους της ολιγαρχίας να μη βγάλουν από το συρτάρι τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Είναι ψηφοδέλτια που έχουν ως βάση τους τον κόσμο της δουλιάς, αυτόν τον οποίο εκπροσωπούν, γι' αυτόν για τον οποίον παλεύουν. Οι διαφορές τους είναι εμφανείς και στην κοινωνικοταξική σύνθεσή τους. Εργάτες, υπάλληλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αγωνιστές, συγκροτούν μάχιμες δυνάμεις που δε θα σταματήσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, και μπορούν να προσδώσουν δύναμη στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι η «ταυτότητά» τους.

Μπροστά στην κάλπη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» μας. «Οπλα» μας είναι οι «δικοί μας» συνδυασμοί. Με αυτούς μπορούμε να χτίσουμε στέρεα εμπόδια που θα προσκρούει πάνω τους οτιδήποτε χαντακώνει, ακόμα περισσότερο, το μέλλον μας. Οπλα μας είναι η πολιτική των συνδυασμών μας, οι θέσεις τους. Μπορούμε να κάνουμε την «έκπληξη» και στις 16 του Οκτώβρη να είναι δυσαρεστημένος ο ΣΕΒ και όλα τα επιτελεία της αστικής τάξης. Να δηλώσουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία εις βάρος της ίδιας μας της ζωής. Να ψηφίσουμε σκεπτόμενοι το μέλλον των παιδιών μας που δε θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να γίνουν οι «παπαγάλοι» μαθητές που θα στερούνται τη γνώση και οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι που θα δουλεύουν για ένα μεροκάματο φτώχειας, χωρίς Ασφάλιση, χωρίς να ξέρουν αν θα πάρουν σύνταξη. Το δικαιούνται όπως το δικαιούμαστε κι εμείς.

Δεν πάει άλλο. Ηδη έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη όσα δικαιώματα μας απέμειναν. Δε θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν. Δε θα πέσουμε στην παγίδα των «αυτοδιοικητικών» τους κριτηρίων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι εντολοδόχοι των κομμάτων τους και την πολιτική τους ακολουθούν. Αυτό έκαναν και αυτό θα κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους του ΣΥΝ γι' αυτό συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και για κάθε είδους «ανεξάρτητο» ανάχωμα που δεν επιθυμεί τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Παίζουν το παιχνίδι του δικομματισμού και αυτό φαίνεται σε κάθε τους ενέργεια. Γυρίζουμε τις πλάτες σε όλους αυτούς. Μέχρι την τελευταία μέρα συζητάμε με όλους τους εργαζόμενους. Τους καλούμε να κρίνουν αυστηρά, να κρίνουν με βάση την πείρα τους και τη ζωή και να επιλέξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Για να ξέρουν πως η πάλη τους θα ενταθεί και θα δυναμώσει. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη δική τους προοπτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ