Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βήμα αντεπίθεσης

Το ΚΚΕ, το είχε πει από την πρώτη στιγμή. Και δε θα κουραστεί να το λέει: Στην κάλπη, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, κρίνεται η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κρίνεται η στάση που κράτησαν αυτά τα κόμματα, καθώς και ο ΣΥΝ, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα. Κρίνεται η πολιτική αυτών των κομμάτων και των εκλεγμένων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. Στις 15 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία, να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Να καταδικάσουν τα κόμματα εκείνα που, με τις πολιτικές τους, τους κάνουν το βίο αβίωτο.

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΣΥΝ, αποκρύπτουν το γεγονός ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης έχει μετατραπεί, σε γερό στήριγμα των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής των λαϊκών κατακτήσεων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, βάζει τέλη και φόρους για την παροχή κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών λειτουργώντας ως επιχείρηση. Στα μεγάλα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Εργασίας, του Περιβάλλοντος, άνοιξαν πόρτα στις επιχειρήσεις.

Σήμερα, δήμαρχοι και νομάρχες, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πρέπει να βρίσκονται συμπαραστάτες στους αγώνες των εργαζομένων. Οταν τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, οι «τοπικοί άρχοντες» να μην «μπάζουν» τους ιδιώτες από την «πίσω πόρτα». Οταν θα αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, να μην προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οταν θα διεκδικούν, να μην έχουν απέναντί τους δημάρχους και νομάρχες που θέλουν να περιορίσουν τις διαδηλώσεις.

Στις 15 του Οκτώβρη, ο εργαζόμενος καλείται να σταθμίσει όλους εκείνους τους παράγοντες, να καταδικάσει όλους όσοι ευθύνονται, για την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής του. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, είτε ως κυβέρνηση οι δύο πρώτοι, είτε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι μαζί, προώθησαν με συνέπεια μια συγκεκριμένη πολιτική που μετέτρεψε την Αυτοδιοίκηση σε μεσιτικό γραφείο ανάθεσης έργων σε εργολάβους, σε επιχειρηματίες, έργα για των οποίων τη χρήση πληρώνει ο βαριά φορολογούμενος εργαζόμενος.

Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα αντιδραστικών μέτρων που έχουν εξαπολύσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, οι εκλογές αυτές πρέπει να αποτελέσουν ένα αποφασιστικό βήμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και γενικά και στην Αυτοδιοίκηση. Να αποτελέσουν ένα ακόμη βήμα για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, για την οργάνωση της αντεπίθεσης. Η λαϊκή δυσαρέσκεια, που συνεχώς μεγαλώνει, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στις «δαγκάνες» του δικομματισμού. Να ξεφύγει από την υποκριτική στάση του ΣΥΝ, που από τη μια κηρύσσει «αγώνα» κατά του δικομματισμού και από την άλλη συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη ΝΔ.

Τα ψηφοδέλτια συνεργασίας, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, μπορούν να εγγυηθούν ότι, όπως χτες, έτσι και αύριο, θα αγωνιστούν, θα συγκρουστούν, θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους στο δρόμο. Και μετά τις εκλογές θα στέκονται δίπλα τους και θα δίνουν μαζί τους τον αγώνα. Στο χέρι των εργαζομένων είναι σε αυτό τον αγώνα, να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ