Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ουαί υμίν φαρισαίοι

Το επίσημο Ισραήλ συνεχίζει την ωμή, ιμπεριαλιστική του επίθεση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη. Κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον αμάχων, γυναικών, παιδιών, εναντίον κάθε έννοιας δικαίου. Κι αυτό με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ, η οποία, κρυμμένη πίσω από την ένοχη σιωπή της, επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της ως ιμπεριαλιστικού κέντρου. Το οποίο ψυχρά, υπολογιστικά ενεργεί με γνώμονα αποκλειστικά τα συμφέροντα του μεγάλου ευρωενωσιακού κεφαλαίου.

Στην Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμμένουν στην απαράδεκτη στάση τους. Να μην παίρνουν καθαρή θέση καταδίκης του Ισραήλ, να μην τολμούν καν να ψελλίσουν μια κουβέντα. Μόνο τηρώντας τη φαρισαϊκή γραμμή των «ίσων αποστάσεων», εξισώνουν θύτη με θύμα, επιρρίπτοντας - έστω έμμεσα - ευθύνες στη λιβανέζικη αντίσταση. Επιπλέον, αντί να απορρίπτουν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας στην εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά των λαών της Μέσης Ανατολής, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και συμμετοχής της σε στρατιωτική δύναμη πολέμου.

Από κοντά κι ο ΣΥΝ που συνεχίζει να αποπροσανατολίζει κόσμο για τη φύση της ΕΕ, μελοδραματικά οδυρόμενος για την «αδυναμία» των Βρυξελλών να κινηθούν κατά των βομβαρδισμών. `Η, π.χ., διά στόματος προέδρου του (τη Δευτέρα και μετά τη συνάντησή του με τον πρέσβη του Ιράν), από τη μία να αρνείται την αποστολή «πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης» στο Λίβανο και τη συμμετοχή σ' αυτήν Ελλήνων στρατιωτών, και αμέσως μετά να τις αποδέχεται - και την αποστολή, και τη συμμετοχή - «υπό προϋποθέσεις». Καμώνονται τάχα στην Κουμουνδούρου ότι δεν καταλαβαίνουν πως μια τέτοια δύναμη μόνο στρατός κατοχής θα είναι - είτε φέρει «καπέλο» ΝΑΤΟ, είτε ΟΗΕ - που θα αναπτυχθεί στην περιοχή και θα εμπλακεί σε επιχειρήσεις ενάντια στις οργανώσεις του λαού του Λιβάνου για να τις αφοπλίσει. Κάνοντας, δηλαδή, τη βρωμοδουλιά για την οποία το επίσημο Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο.

Πρόθυμοι, λοιπόν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμπλακούν στα εσωτερικά κυρίαρχου - υποτίθεται - κράτους, και μες στην πολλή τη «δημοκρατία» τους να εμποδίσουν το λαό του Λιβάνου στο αναφαίρετο δικαίωμά του μόνος του να αποφασίσει για την ύπαρξη ή διάλυση των οργανώσεών του και τη φύση τους. Και από κοντά ο ΣΥΝ να πιστεύει πως η διεθνής ιμπεριαλιστική στρατιωτική δύναμη είναι καλή για τους λαούς της περιοχής. Απέναντί τους το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος καλούν τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στην ηρωική αντίσταση των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, στην οποία αυτές οι δυνάμεις πρωτοστατούν για να αναπτυχθεί όσο γίνεται πιο πλατιά. Για να σταματήσουν αμέσως, χωρίς όρους, οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ και να αποχωρήσει από όλα τα εδάφη που κατέχει. Οτιδήποτε άλλο ισοδυναμεί με συμμετοχή στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ