Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απάντηση στην ύπουλη αντιΚΚΕ επίθεση

Συντονισμένη επίθεση από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμό δέχεται το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ. Και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις, ορμώμενες από διαφορετικές αφετηρίες, επιδιώκουν να ανακόψουν τη δυναμική των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών για τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η ΝΔ κινεί τα νήματα ενός ύπουλου πολιτικού παιχνιδιού, που αγγίζει τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας, και συνίσταται στην επιλεκτική υποστήριξη αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας. Από κοντά ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός αδράχνουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ένα όργιο συκοφαντίας διασπείροντας ισχυρισμούς περί «συμφωνιών κάτω απ' το τραπέζι».

Η ΝΔ υπερασπίζεται αυτή της την επιλογή προβάλλοντας τα λεγόμενα αυτοδιοικητικά κριτήρια. Μ' αυτή την ταχτική επιδιώκει τη συγκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής που και η ίδια προβάλλει και εφαρμόζει σε όλα τα μεγάλα προβλήματα και στην τοπική τους έκφραση. Σκόπιμα παραπλανητική είναι η άποψη περί κριτηρίων που αφορούν στην ικανότητα των δημάρχων και νομαρχών ή στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που προβάλλουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.

Η μάχη αυτή είναι καθαρά πολιτική. Κρίνεται η αντιλαϊκή πολιτική που, και μέσω της ΤΑ, μετακυλίεται στις πλάτες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η μάχη αυτή δίνει την ευκαιρία να καταδικαστεί η πολιτική που με συνέπεια ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα του Συνασπισμού.

Αυτή την καταδίκη φοβούνται και στέκονται όπως στέκονται απέναντι στο ΚΚΕ. Για την περίπτωσή τους βέβαια ταιριάζει απόλυτα η παροιμία που λέει «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες». Καθώς είναι γνωστό πως στο παρελθόν υποψήφιοι της ΝΔ πριμοδοτήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποκλειστούν υποψήφιοι του ΚΚΕ, ενώ πάμπολλες ήταν οι συνεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, πολλές εκ των οποίων παραμένουν σε ισχύ και για τις επόμενες τοπικές εκλογές. Ο στόχος τους για μοίρασμα θέσεων και συμμετοχή όλων στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής υπηρετείται και με το μεταξύ τους αλισβερίσι και με τη συγχρονισμένη και ύπουλη αντιΚΚΕ επίθεση.

Η ΝΔ θέλει πάση θυσία να μην εκφραστεί στις τοπικές εκλογές η δυσαρέσκεια για την πολιτική της αλλά και να αποτελέσουν αυτές πρόκριμα για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία. Ετσι, επιστρατεύει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να υφαρπάσει λαϊκές ψήφους. Ρίχνει το δόλωμα της υποστήριξης ενός κομμουνιστή ή στηριζόμενου από το ΚΚΕ υποψήφιου δημάρχου γιατί επιδιώκει να ψαρέψει λαϊκές ψήφους στο δεύτερο γύρο σε άλλους δήμους ή νομαρχίες. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ελπίζουν κατασυκοφαντώντας το ΚΚΕ να του προκαλέσουν γενικότερη πολιτική ζημιά, καθώς το Κόμμα μας αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς τους και το ρόλο τους στον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων στην αντιλαϊκή διαχείριση θέτοντας όσα εμπόδια μπορούν στη ριζοσπαστικοποίησή τους, και θέλουν να κερδίσουν πόντους στην επικείμενη εκλογική μάχη.

Η τακτική όλων τους είναι κατάπτυστη και ξεφεύγει παντελώς από τα όρια της θεμιτής πολιτικής αντιπαράθεσης, γι' αυτό πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο καταψήφισής τους. Αλλωστε, όσοι λιγότεροι δήμοι και νομαρχίες μείνουν σ' αυτές τις δυνάμεις τόσο μεγαλύτερα εμπόδια ορθώνονται στην αντιλαϊκή επέλαση. Γι' αυτό και αυτή η ύπουλη επίθεση απαιτεί, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ μαζί με τους συνεργαζόμενους να δώσουν με αποφασιστικότητα αυτή τη μεγάλη πολιτική μάχη και με καθαρό στόχο να χάσουν θέσεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ και αυτές να κερδηθούν από τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όφελος του λαού και της νεολαίας.

Καμία συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει με πολιτικές δυνάμεις των οποίων οι θέσεις είναι ριζικά αντίθετες με αυτές του ΚΚΕ. Τα ψηφοδέλτια συνεργασίας του ΚΚΕ αποκλείουν κάθε συναλλαγή, κάθε υποχώρηση από διακηρυγμένους στόχους. Δεν επιδιώκουν επιτυχίες με τις πλάτες των αντιλαϊκών κομμάτων, αλλά με βάση τις εμπειρίες και τις επιλογές των εργατών, των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας. Επιδιώκουν τη νίκη με την ψήφο όλων εκείνων που συνειδητοποιούν ότι πρέπει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υποστούν πλήγμα στις τοπικές εκλογές, συνειδητοποιώντας συγχρόνως την ανάγκη ανάδειξης αγωνιστών δημάρχων και νομαρχών που θα έχουν ελεύθερα τα χέρια να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, τις επιλογές επιχειρηματιών και ΕΕ που στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ