Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψαρεύοντας στα «θολά νερά»

Οι εκλογές για τους δήμους και τις νομαρχίες είναι μια κατ' εξοχήν πολιτική μάχη. Το ΚΚΕ διακήρυξε εξαρχής ότι σ' αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παραμερίσουν, τα λεγόμενα «τοπικά», ή «αυτοδιοικητικά» κριτήρια, που χρησιμοποιούνται σαν «στάχτη στα μάτια». Με γνώμονα την εναντίωση στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική του δικομματισμού σε όλες τις (κεντροδεξιές, ή κεντροαριστερές) εκδοχές της, να ενισχύσουν τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ. Σε αντίθεση με αυτή την καθαρή θέση, με την οποία τίθεται το ζήτημα της αλλαγής των σημερινών πολιτικών συσχετισμών στην προοπτική του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, τα υπόλοιπα κόμματα διάλεξαν (για άλλη μια φορά) να ψαρέψουν στα «θολά νερά».

Η Νέα Δημοκρατία για να αποφύγει μια ψήφο καταδίκης για την κυβερνητική της πολιτική, ανακαλύπτει και πάλι τις «τοπικές κοινωνίες» και τα «καταξιωμένα» πρόσωπα. Επιχειρεί να αποσυνδέσει τα τοπικά από τα γενικά προβλήματα γιατί έτσι πιστεύει ότι θα αποφύγει την ετυμηγορία των εργαζομένων για την ανεργία, τη φτώχεια, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την περιστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ στη χτεσινή της ανακοίνωση για τους υποψήφιους δημάρχους, ή νομάρχες, που θα υποστηρίξει στις επικείμενες εκλογές, συμπεριέλαβε το όνομα του δημάρχου Καρδίτσας, οποίος όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Μια επιλογή με προφανή στόχο τη δημιουργία σύγχυσης και την υφαρπαγή αριστερών ψήφων, ψήφων κομμουνιστών ως πιθανό αντάλλαγμα για τη «μεγαλοκαρδία» της σε κάποιους άλλους δήμους ή νομαρχίες.

Αν η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί αυτή την τακτική με στόχο να μειώσει τις απώλειές της, το ΠΑΣΟΚ την ασπάζεται και την προωθεί για να κρύψει την πλήρη ταύτισή του με τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Η μόνη διαφορά της ΠΑΣΟΚικής εκδοχής είναι ότι επικαλείται την αλήστου μνήμης «αντιπολίτευση των δημοκρατικών δυνάμεων», δηλαδή τη λεηλασία των αριστερών ψήφων απ' την άλλη πλευρά του δικομματικού συνεταιρισμού. Οσον αφορά την ηγεσία του ΣΥΝ, ο εκπρόσωπος της οποίας έσπευσε να κατηγορήσει το ΚΚΕ για συνεργασία με την κυβέρνηση, αυτή βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού που γεννά το άγχος για την πολιτική επιβίωση. Μόλις την περασμένη βδομάδα οι βουλευτές του ΣΥΝ ψήφιζαν μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ τη ρύθμιση- κοροϊδία για τους άνεργους της Νάουσας...

Το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, να σκεφθούν σοβαρά, τι συμφέρει σήμερα. Τι θα ωφελήσει το λαϊκό κίνημα, την πραγματική αντίσταση στη βαρβαρότητα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να σκεφθούν πολύ σοβαρά ότι σήμερα κανείς δεν είναι ό,τι δηλώνει, είναι αυτό που πράττει. Κάθε βήμα απομάκρυνσης από την επιρροή και τα δόκανα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, ισοδυναμεί με ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, προς την ισχυροποίηση και την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Υπερψηφίζοντας και ενισχύοντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες οικολογικές και ριζοσπαστικές κινήσεις, ομάδες και προσωπικότητες σε κάθε δήμο και νομαρχία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ