Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ώρα του «όχι»

Ενα πρόπλασμα της λειτουργίας, του νέου ρόλου και της αποστολής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου, που συμμετέχει στον ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής σ' αυτή τη σερβική επαρχία. Ελληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες μετατρέπονται σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ, καθώς υπάγονται κατευθείαν στη διοίκηση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και η ελληνική κυβέρνηση παύει να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα σ' αυτούς. Είναι η εικόνα του ελληνικού στρατού, που ετοιμάζεται για τα επόμενα χρόνια. Ενός στρατού, που θα επανδρώνεται από μισθοφόρους που θα λένε «ναι» σε οποιαδήποτε αποστολή και δε θα έχουν αντίρρηση να παίξουν το ρόλο του τοπικού χωροφύλακα της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού και να μακελέψουν όποιον λαό εναντιώνεται σε αυτά.

Είναι χαρακτηριστικές οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται η ελληνική δύναμη και ποια αποστολή έχει αναλάβει μετά το ξέσπασμα των τελευταίων ταραχών στην πόλη Μιτροβίτσα, δήλωσε άγνοια και αναρμόδιος να απαντήσει, αφού, όπως είπε, «η Ελλάδα δε διοικεί τις δυνάμεις αυτές». Ούτε λίγο - ούτε πολύ, είπε ότι ...εμείς τους έχουμε παραδώσει στο ΝΑΤΟ και από κει και πέρα αυτό είναι αρμόδιο για την τύχη τους. Την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός για την ενημέρωση του ελληνικού λαού δήλωνε αυτά, ένας ελληνικός λόχος πλήρως εξοπλισμένος είχε ήδη μεταβεί στην περιοχή των συγκρούσεων.

Οι εξελίξεις αυτές φωτίζουν ακόμα πιο έντονα πολλά πράγματα. Δείχνουν ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μετατρέπονται σε ΝΑΤΟική ταξιαρχία επιβολής της «νέας τάξης» και ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ σημαίνει αυτόματα και εμπλοκή τους στα τυχοδιωκτικά του σχέδια. Δείχνουν ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, όχι μόνο δεν εξομαλύνθηκε με την παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής, αλλά απειλείται ακόμα μεγαλύτερη ανάφλεξη. Δείχνουν ότι όλα όσα έλεγε η ελληνική κυβέρνηση, όταν ανακοίνωνε την απόφασή της για αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο μιας ελληνικής ταξιαρχίας 1.200 ανδρών, περί ειρηνικής αποστολής, ήταν εκτός πραγματικότητας και παραπλανητικά. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για τη ζωή όσων υπηρετούν για τα ιδανικά του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, έναντι, βέβαια, αμοιβής. Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο της βίας, που εξέθρεψαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, ελλοχεύει καθημερινά, με την ελληνική κυβέρνηση να μη θέλει να αντιδράσει, αφού τα έχει όλα εκχωρήσει στο ΝΑΤΟ.

Οσυναγερμός σήμανε για μια ακόμα φορά. Καλεί τον ελληνικό λαό να αντιπαλέψει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς και να απαιτήσει την επιστροφή της ελληνικής δύναμης από το Κοσσυφοπέδιο, πριν είναι πολύ αργά για πολλούς από αυτούς. Το παιχνίδι με τη φωτιά είναι σε εξέλιξη και απειλεί με ακόμα βαθύτερο εγκλωβισμό. Τα ξεφτισμένα επιχειρήματα αυτών που με τυμπανοκρουσίες πριν από μήνες ξεπροβόδιζαν την ελληνική δύναμη για να τη στείλουν στο στόμα του λύκου έχουν πια πλήρως αποκαλυφθεί. Οι Ενοπλες Δυνάμεις, που συντηρούνται με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να είναι οι υπάλληλοι της ελληνικής πλουτοκρατίας που διατίθενται στο ΝΑΤΟ ως αναλώσιμο υλικό. Δεν μπορεί να είναι οι προπομποί για την περιβόητη διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Αντίθετα, πολλά έχει να χάσει και γι' αυτό έχει λόγο να εναντιωθεί και να πει «όχι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ