Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ

Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες απεργοί έστειλαν χτες ισχυρό ταξικό μήνυμα. Στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, απάντησαν με το όπλο της απεργίας. Και σ' αυτή την απεργία το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έβαλε τη σφραγίδα του. Δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και τη Λάρισα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις πύκνωσαν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ενα μήνα μετά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, για δεύτερη φορά, οι ταξικές δυνάμεις έδειξαν το μπόι τους. Κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της ταξικής πάλης.

Και αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία. Προηγήθηκε μια μεγάλη εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων σε εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις. Με σχέδιο, με κόπο και αυταπάρνηση τα συνδικαλιστικά στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνδικαλιστές και μέλη των ταξικών συνδικάτων, έδωσαν τη μάχη. Το ίδιο αποφασιστικά στάθηκαν χτες μπροστά στις πύλες των μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, συγκρούστηκαν με την εργοδοσία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Η χτεσινή μεγάλη απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν αποτέλεσμα ενός μεγάλου ανοίγματος. Και ήταν ταυτόχρονα μια ακόμα απόδειξη ότι ο λόγος και η δράση του ΠΑΜΕ πιάνει τόπο.

Οι γεμάτες παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, οι πυκνές φάλαγγες από νέους εργαζόμενους, η αποφασιστικότητα και η ζωντάνια τους ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι οι εργάτες εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ. Υιοθετούν το διεκδικητικό του πλαίσιο. Βλέπουν στο Πανεργατικό Μέτωπο τη δύναμη εκείνη που δεν τα διπλώνει, που συγκρούεται με τους ταξικούς αντιπάλους, που ευθέως αμφισβητεί τα καπιταλιστικά κέρδη και την εξουσία τους. Και απ' αυτή την αναμέτρηση το ΠΑΜΕ βγήκε ακόμα πιο ενισχυμένο. Νέες δυνάμεις στρατεύτηκαν μαζί του. Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και στη χτεσινή πανελλαδική κινητοποίηση γίνεται ακόμα πιο εμφανής, στο φόντο της ισχνής παρουσίας που είχαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά την πανελλαδική και πολυδιαφημισμένη κινητοποίησή τους.

Με τη δύναμη της χτεσινής πανεργατικής κινητοποίησης. Με την ώθηση που δίνει η συμμετοχή χιλιάδων απεργών και διαδηλωτών, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τραβάει μπροστά. Ακόμα πιο αποφασιστικά ρίχνεται στη μάχη για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για την ενίσχυση των συνδικάτων. Η κλιμάκωση των αγώνων με όλες τις μορφές πάλης είναι το καθήκον της επόμενης μέρας.

Μπροστά στους εργαζόμενους και τις ταξικές δυνάμεις είναι η μάχη των συλλογικών συμβάσεων, είναι μια περίοδος σκληρής αναμέτρησης με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ, τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, τις απολύσεις. Πατώντας γερά στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις των ανθρώπων του μόχθου, δίνεται συνέχεια στο δρόμο της ταξικής πάλης. Με σταθερό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στους πολιτικούς της εκφραστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ