Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας

Το ΚΚΕ με τη δημοσίευση, προχτές, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», της Απόφασης της ΚΕ «Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006», ανοίγει διάλογο με το λαό και τον καλεί να συμπορευτεί μαζί του σε μια πολιτική εκλογική μάχη. Το κείμενο της Απόφασης αποτελεί ένα «πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας», στο οποίο τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τίθενται στην πραγματική τους διάσταση και σαφώς συνδέονται με τη συνολική κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων. Το Κόμμα μας δεν παρουσιάζει δύο πρόσωπα, ένα πολιτικό και ένα... αυτοδιοικητικό, όπως τα υπόλοιπα κόμματα.

Μέσα από τις θέσεις του ξεκαθαρίζει πως «με πολιτικά κριτήρια πρέπει να ψηφίσουν όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική των μονοπωλίων και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους». Τονίζει πως χρειάζεται «οι ψηφοφόροι να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και τα κόμματα που θα τους στηρίξουν από τις θέσεις τους στα προβλήματα που βασανίζουν την εργατική και λαϊκή οικογένεια». Η άποψη αυτή στηρίζεται στην πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας. Η ίδια η πραγματικότητα δεν επιτρέπει το διαχωρισμό των λαϊκών προβλημάτων σε γενικά και τοπικά. Οπως αναφέρεται στην Απόφαση κάτι τέτοιο είναι «τεχνητό και αποπροσανατολιστικό», αφού ο κύριος όγκος τους «είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, απορρέουν από τη γενική πολιτική που ακολουθείται».

Στο κείμενο παρουσιάζονται οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθήθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (φορολογική εξουσία, ανταποδοτικότητα σε όποιες υπηρεσίες παρέχονται, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) και υπενθυμίζεται: «Οι μόνοι που μειοψήφησαν σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο ήταν οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στήριξε το ΚΚΕ». Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ από την πλευρά τους μόνο σε επιμέρους ζητήματα διαχείρισης διαφώνησαν, αφού στο πεδίο των ουσιαστικών αποφάσεων και κατευθύνσεων προχώρησαν χέρι - χέρι. Με αποκορύφωμα την τελευταία απόφαση του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων για την επιβολή περισσότερων φόρων και ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.

Η μάχη των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρέπει να εξελιχθεί σε μάχη καταδίκης του δικομματισμού στο γενικό πολιτικό και τοπικό πεδίο». Στο δρόμο για τις εκλογές το ΚΚΕ θα συναντηθεί με δυνάμεις που αγωνίστηκε μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα και επιδιώκει να συνεργαστεί με νέες δυνάμεις επιδιώκοντας να «συμβάλει στη συγκρότηση ψηφοδελτίων συνεργασίας και συσπείρωσης». Με την Απόφασή του ανοίγει έναν ουσιαστικό διάλογο ενόψει των τοπικών εκλογών αφήνοντας για τους άλλους την ονοματολογία, τα κούφια... αυτοδιοικητικά οράματα, τα φανταχτερά λόγια και το ποιος είναι πιο «συμπαθής», «ικανός», «καλό παιδί» και διάφορα άλλα που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν.

Οπως επισημαίνεται στην Απόφαση, «το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί του αποτελούν εγγύηση ότι θα βάζουν εμπόδια στο αντιλαϊκό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν δυνατότητες και σοβαρές ελπίδες με αποτελεσματική αντίσταση, να αποσπαστούν παραχωρήσεις κάτω ασφαλώς από την αγωνιστική διεκδίκηση και πάλη. Να εμποδιστούν, σε κάποιες περιπτώσεις, αντιλαϊκές επιλογές. Να διεκδικηθούν κατακτήσεις». Βάζει, βέβαια, και μια προϋπόθεση: «Να εκλεγούν σε όσο γίνεται πιο πολλούς δήμους και νομαρχίες περισσότεροι κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι». Εμπρός, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ