Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σταθμός στην αντιιμπεριαλιστική πάλη

Με επιτυχία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, ένας θεσμός που ξεκίνησε ως η συναδέλφωση των νέων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και φέτος φιλοξενείται στη Βενεζουέλα, μια χώρα και έναν λαό που δίνει τη δική του μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Και μόνο αυτό το γεγονός, ότι η Βενεζουέλα, παρά τις δυσκολίες και την υπαρκτή εσωτερική αντίδραση, ανέλαβε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, προσδίδει στη φετινή νεολαιίστικη συνάντηση ξεχωριστή σημασία. Το Φεστιβάλ γίνεται καθημερινά το βήμα έκφρασης της αλληλεγγύης στη χώρα του Μπολίβαρ, στην Κούβα που βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, αλλά και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος το μέλλον του.

Επίσης, από μόνο του το γεγονός ότι πάνω από 15.000 νέοι και νέες, από πάνω από 140 χώρες βρίσκονται εκεί, συζητάνε, ανταλλάσσουν εμπειρίες από τον αγώνα που δίνουν οι οργανώσεις τους στις χώρες τους, διασκεδάζουν και επικοινωνούν, θα έπρεπε να ήταν παγκόσμιο γεγονός και είδηση που θα έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας. Ομως, αυτό δε συμβαίνει ούτε στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που δεν έχουν δείξει ούτε ένα πλάνο από τις εκδηλώσεις, ούτε στα εγχώρια ΜΜΕ. Βέβαια, δε μας εκπλήσσει αυτή η κατάσταση...

Το Φεστιβάλ με το αγωνιστικό φορτίο που κουβαλάει στη μακρά πορεία του, είναι «καρφί στο μάτι» του διεθνούς ιμπεριαλισμού, των κάθε λογής υπαλλήλων του και υποτακτικών του. Μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα που διαρκεί μια βδομάδα, τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, τα τραπέζια των συζητήσεων, το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό δικαστήριο, που στήνεται σήμερα στο Καράκας, στέλνει το μήνυμα του: Η πάλη για την παγκόσμια ειρήνη, την αρμονική συνεργασία και φιλία των λαών είναι αναπόσπαστη με την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, με την πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, με την προοπτική του ανοίγματος του σοσιαλιστικού μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Οι νέοι αγωνιστές της ΚΝΕ, οι αγωνιστές από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που αποτελούν τον κορμό της πολυπληθούς ελληνικής αντιπροσωπείας είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα μας πιο «πλούσιοι». Πλούσιοι σε εμπειρίες και ακόμα πιο γεμάτοι από τη διεθνή προσπάθεια των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων στον αγώνα για την ανθρώπινη χειραφέτηση. Το Φεστιβάλ του ανθού της προοδευτικής νεολαίας του κόσμου είναι μια υπόθεση που συμβάλλει στην έτσι και αλλιώς αυγή του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού που έρχεται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ