Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απειθαρχία

Με αφορμή τις ευρωεκλογές, πέρσι τον Ιούνη, το ΚΚΕ πρόβαλε στον ελληνικό λαό το σύνθημα-κάλεσμα για απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ. Η ορθότητα αυτής της θέσης επιβεβαιώνεται καθημερινά σχεδόν, όπως και η αναγκαιότητα να βρει ανταπόκριση πλατιά από τον ελληνικό λαό. Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο νόμο για τον «βασικό μέτοχο» δικαίωσαν για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ, καθώς σφραγίζονται από την ωμή όσο και απαράδεκτη παρέμβαση της ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας μας, ενάντια στο ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί σε απολογία τη χώρα για τον εν λόγω νόμο, απειλώντας μάλιστα με παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου είναι πιθανή μια καταδικαστική απόφαση η οποία θα επισύρει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης του νόμου για τον «βασικό μέτοχο», στον οποίο άλλωστε το ΚΚΕ εξ αρχής αντιτάχθηκε εκτιμώντας πως μ' αυτόν επιχειρείται αναδιανομή της πίτας υπέρ κάποιων μερίδων του κεφαλαίου και δε λύνεται κανένα πρόβλημα, ούτε βέβαια αυτό που αφορά στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού από τα ΜΜΕ, απαιτείται σήμερα η αποφασιστική καταδίκη της στάσης της ΕΕ από τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του. Γίνεται πλέον ολοφάνερο πως η ΕΕ δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να διασφαλίσει τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και δε δέχεται επ' ουδενί οποιοδήποτε, έστω ελάχιστο, μέτρο περιορισμού του ασύδοτου χαρακτήρα που αυτή έχει προσλάβει. Δεν είναι τυχαίο ότι η αντίδρασή της εστιάζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, που θέτει κάποια υποτυπώδη όρια στη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να αναπτύσσουν επιχειρηματική δράση και στον τομέα των προμηθειών του δημοσίου.

Αμοιρη ευθυνών, φυσικά, δεν είναι ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, η στάση της οποίας κρίνεται τουλάχιστον αντιφατική, αφού καμία μάχη δεν μπορεί να δοθεί με συνέπεια και, κυρίως, αποτελεσματικότητα από μια κυβέρνηση που ορκίζεται στον ευρωμονόδρομο. Το αν τελικά θα συμμορφωθεί στα όσα αυτός επιτάσσει για το συγκεκριμένο ζήτημα ή όχι, θα φανεί τις αμέσως επόμενες μέρες, σε κάθε περίπτωση όμως και την «πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο» δεν μπορεί να έχει κανείς. Οσο για το ΠΑΣΟΚ, αυτό ούτε καν τα προσχήματα δε φρόντισε να τηρήσει, καθώς πρωτοστάτησε στο να κινηθεί η ΕΕ εναντίον του νόμου και, κατά συνέπεια, του ελληνικού Συντάγματος, κραυγάζοντας υπέρ της εναρμόνισης των ελληνικών νόμων με το δίκαιο της ΕΕ! Κι έπειτα τολμά να μιλά για ταπεινώσεις και ήττες της Ελλάδας στα διεθνή φόρα. Υποκρισία ολκής!

Η όλη ιστορία προσφέρεται για πολύτιμα διδάγματα ως προς το τι περιμένει τον ελληνικό λαό όσο αυτός δεν απορρίπτει τον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου και τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν. Ενα πρώτο βήμα σήμερα είναι να μη νομιμοποιήσει την ΕΕ να αντιμετωπίζει το Σύνταγμα της χώρας σαν κουρελόχαρτο και το αμέσως επόμενο να απειθαρχήσει στο σύνολο των αποφάσεών της, που φαλκιδεύουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Αποφάσεις που φέρουν τη σφραγίδα της ΝΔ, τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς και του ΣΥΝ στη μεγάλη τους πλειοψηφία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ