Πέμπτη 6 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

Η υπερκάλυψη με ποσοστό πάνω από 103% του δίμηνου πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, πριν ακόμα τη λήξη της, είναι ήδη γεγονός και δείχνει ξεκάθαρα την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος.

Η επιτυχία αυτού του μεγάλου στόχου αποτελεί δικαίωση των θέσεων του Κόμματος, αλλά συγχρόνως και απόδειξη ότι τα λαϊκά στρώματα, βασικός «αιμοδότης» και αυτής της οικονομικής εξόρμησης, αναγνωρίζουν την προηγούμενη αγωνιστική δράση του ΚΚΕ στην προάσπιση των συμφερόντων τους. Οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι γυναίκες και η νεολαία, έδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη στο κόμμα της εργατικής τάξης. Ο καθένας ξεχωριστά με την εισφορά του, έστειλε το μήνυμα ότι οι λαϊκές ελπίδες είναι συνυφασμένες με τους αγώνες και τη δράση του ΚΚΕ.

Αυτές τις μέρες κλείνει η Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν οι δυνατότητες σε οργανώσεις που δεν έπιασαν ακόμα τους στόχους τους, να καλύψουν και να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους, αρκεί να απευθυνθούν μαζικά στο λαό χωρίς δισταγμό. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αυταπάρνηση τη μάχη του κουπονιού, πραγματοποιώντας ένα πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπορούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να λήξει με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία η Οικονομική Εξόρμηση, ειδικότερα σήμερα σχεδόν δυο μήνες μετά την έναρξή της, που η ανταπόκριση των ανθρώπων του μόχθου, έφερε αυτή την επιτυχία.

Η υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, πού προήλθε από τη μαζική λαϊκή ανταπόκριση, «γεννά» συγχρόνως και σοβαρότερες ευθύνες και απαιτήσεις για το ΚΚΕ και τους Κομμουνιστές. Βάζει μπροστά στο Κόμμα και τα μέλη του νέα καθήκοντα, για πιο αποτελεσματική δράση προκειμένου να συμβάλουν αποφασιστικά στην οργάνωση των μεγάλων λαϊκών αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και την προώθηση της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας για το σοσιαλισμό.

Το σύνθημα του 17ου Συνεδρίου «ΚΚΕ ισχυρό, για το Λαό, τη Λαϊκή Συμμαχία, το Σοσιαλισμό», βρήκε ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα που ενίσχυσαν οικονομικά το Κόμμα της εργατικής τάξης. Βρήκε ανταπόκριση στους εργαζομένους που ουσιαστικά δήλωσαν την πρόθεσή τους μαζί με τους κομμουνιστές και κάθε προοδευτικό άνθρωπο αυτού του τόπου να εντείνουν την αγωνιστική και διεκδικητική τους πάλη για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Και αυτή η αγωνιστική πρόθεση πρέπει να αξιοποιηθεί από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, στην προσπάθεια ισχυροποίησης και οικοδόμησης του λαϊκού Μετώπου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ