Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μας χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ

Τα χτεσινά κοινά συλλαλητήρια εργατών - αγροτών σ' όλη την Ελλάδα, κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εχουν τη βάση τους στα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν την τελευταία περίοδο οι εργάτες και οι αγρότες αλλά και στη συνείδηση που αρχίζει να επικρατεί στις τάξεις τους πως κοινή είναι η γενεσιουργός αιτία, κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.

Το σημερινό πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές αλλά και οι κινητοποιήσεις των δασκάλων τους, που πραγματοποιούνται επίσης σήμερα, έρχονται να δείξουν πως και άλλα στρώματα του λαού έχουν αγανακτήσει με τα προβλήματα που βιώνουν και αποφασίζουν αγωνιστικά, από κοινού ή παράλληλα, να διεκδικήσουν τη λύση τους.

Αλλα και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που προετοιμάζονται τις επόμενες μέρες, από εργαζόμενους σε κλάδους που βρίσκονται σε πορεία συρρίκνωσης ή σε εργοστάσια που κλείνουν, συμπληρώνουν την εικόνα ενός κόσμου αποφασισμένου να μη δείξει καμία ανοχή στην προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών, να βρεθεί στους δρόμους του αγώνα, στην προσπάθειά του να προωθηθούν φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματά του.

Τα προβλήματα, λοιπόν, που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες στη χώρα μας οξύνονται καθημερινά αγκαλιάζοντας όλο και μεγαλύτερα στρώματα του λαού. Η ύπαρξή τους και η τέτοια επιδείνωσή τους αποδείχνουν με τον πιο τρανό τρόπο την ορθότητα της εκτίμησης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο πως «εκδηλώνεται και στην Ελλάδα η γενική τάση, ιδιαίτερα με την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, να επιδεινώνεται, σχετικά και απόλυτα, η θέση της εργατικής τάξης και σημαντικού μέρους των μεσαίων στρωμάτων».

Οι προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Αλλα και οι επανειλημμένες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του δείχνουν το μόνιμο προσανατολισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακόμα περισσότερα προνόμια στην ολιγαρχία και ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η χτεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της ΠΑΣΚΕ που - ούτε λίγο ούτε πολύ - ζήτησε να διαμορφωθεί ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να παίζει ρόλο μάνατζερ για τις επιχειρήσεις, είναι χαρακτηριστική. Καμία, λοιπόν, εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο ΠΑΣΟΚ.

Η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι το μόνο πολιτικό όπλο που απομένει στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, στη νεολαία. Ενα πολύ ισχυρότερο ΚΚΕ θα δώσει άλλον αέρα στους αγώνες τους, καλύτερο προσανατολισμό, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, προοπτική. Θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το βασικό θέμα που κουβεντιάζουν όλοι οι κομμουνιστές αυτή την περίοδο, μπροστά στο 17ο Συνέδριό τους. Στο θέμα αυτό λόγο έχουν και πρέπει να τον πουν όλοι όσοι έχουν να ωφεληθούν από αυτή την ισχυροποίηση του κόμματος της εργατικής τάξης, κάνοντας μια καλή επένδυση στο δικό τους μέλλον και στο μέλλον των παιδιών τους, στην κοινωνία που θα κληθούν να ζήσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ