Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συλλαλητήριο ορόσημο

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, οι «διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα αποτελέσματα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ, δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξηγήσεις όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Λιτότητα για τα λαϊκά στρώματα στο όνομα των ελλειμμάτων, του χρέους και της λεγόμενης μαύρης τρύπας που αφήνουν πίσω τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απ' την άλλη, φορολογική ασυλία, φθηνό πετρέλαιο, κίνητρα, απαλλαγές, για τους επιχειρηματίες, εν ονόματι της «ανταγωνιστικότητας».

Ολα αυτά, βέβαια, επενδύονται με μεγάλες δόσεις «εθνικής έξαρσης» και με επικλήσεις ομοψυχίας, συναίνεσης, για τους νέους «εθνικούς στόχους», κληροδοτήματα της Ολυμπιάδας.

Για άλλη μια χρονιά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία καλούνται να στριμώξουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους γιατί προέχουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Να ζήσουν για άλλη μια χρονιά όχι μ' αυτά που δικαιούνται με βάση τις ανάγκες τους, αλλά με τα ψίχουλα που είναι διατεθειμένοι να τους δώσουν κυβέρνηση και εργοδότες. Που όχι μόνο δεν αναπληρώνουν ό,τι έχουν χάσει τα προηγούμενα χρόνια από τις συνεχείς επιθέσεις του κεφαλαίου, αλλά επιδεινώνεται συνεχώς η θέση τους.

Καμιά ανοχή πλέον! Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ, που στέκεται στο ύψος της ιστορικής του αποστολής. Μήνυμα ελπίδας, αγώνα και προοπτικής για τους εργαζόμενους που καλούνται όχι μόνο να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική, αλλά να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη, που οργανώνει το ΚΚΕ, μπορεί να γίνει ορόσημο σε μια πορεία όπου οι ίδιες οι λαϊκές δυνάμεις θα διεκδικήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Το ΚΚΕ με την οργάνωση αυτού του συλλαλητηρίου επιδιώκει να προβάλει ένα σύγχρονο πλαίσιο πάλης, που πρέπει ο ελληνικός λαός να υιοθετήσει με βάση και τη δική του εμπειρία. Ενα πλαίσιο πάλης συνδυασμένων αιτημάτων, που απαντάει στην ολομέτωπη επίθεση, αλλά και θέτει τις βάσεις για διεκδικήσεις, για απόσπαση κατακτήσεων.

Είναι ένα συλλαλητήριο που φιλοδοξεί να είναι το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, να βάλει το σπόρο, να καλλιεργήσει το έδαφος για το φούντωμα των μαζικών, λαϊκών αγώνων, για συσπειρώσεις και συνεργασίες, στα πλαίσια του μαζικού κινήματος και γενικότερα.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι το συλλαλητήριο πρέπει να κερδηθούν, οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, από το συλλαλητήριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, έως τις καθημερινές παρεμβάσεις για όλα τα λαϊκά προβλήματα, πρέπει να γίνουν χείμαρροι που θα συγκλίνουν στην κοινή κοίτη της 9ης του Οκτώβρη, σε ένα ποτάμι αγώνα, συσπείρωσης, μαζικής και μαχητικής κοινωνικοπολιτικής δράσης στην προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ