Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νέες ευθύνες

Αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι για το ΚΚΕ θετικό. Για τον προφανή λόγο πως καταγράφεται μια σημαντική άνοδος ποσοστού και ψήφων σε σύγκριση με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα όμως είναι θετικό και για έναν επιπλέον λόγο που προκύπτει από ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσής του. Η ψήφος στο ΚΚΕ αυτή τη φορά είχε διαφορετικά ποιοτικά στοιχεία, μεγαλύτερο πολιτικό βάθος σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν εκφράστηκε υπέρ του ΚΚΕ το αντιπολεμικό αίσθημα του ελληνικού λαού, η οργή του για την εγκληματική ΝΑΤΟική επιδρομή εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Αυτή τη φορά, η ψήφος στο ΚΚΕ - σε μεγάλο βαθμό - αποτύπωσε πιο καθαρά τις τάσεις ριζοσπαστισμού στην ελληνική κοινωνία, την επιβράβευση της πολιτικής πρότασής του υπέρ ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων που το ψήφισαν συμφωνεί σε όλα μαζί του. Ακόμα κι αυτοί, ωστόσο, διαμήνυσαν, στηρίζοντας το ΚΚΕ, το «φτάνει πια», τη διάθεσή τους να αντιπαλέψουν τις ευρωενωσιακές πολιτικές και την πεποίθησή τους πως η ενίσχυση του ΚΚΕ ενδυναμώνει αυτόν τον αγώνα, την προοπτική.

Το θετικό αποτέλεσμα ασφαλώς και χαροποιεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδωσαν με αυταπάρνηση δύο συνεχόμενες εκλογικές μάχες. Η χαρά μας, ωστόσο, συμβαδίζει με τη γνώση πως επωμιζόμαστε νέες, μεγαλύτερες ευθύνες. Αλλωστε, κάθε κατάκτηση θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια για τη διατήρηση και διεύρυνσή της. Οσοι μάς εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν τις ελπίδες τους να συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Στο εξής, με αυταπάρνηση συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη συσπείρωση δυνάμεων, την ανάπτυξη αγώνων, την επιτάχυνση της δημιουργίας προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Με απαιτητικότητα από τους εαυτούς μας πρώτα και κύρια, αλλά και από εκείνους που ψήφισαν ΚΚΕ και στους οποίους οφείλουμε να απευθυνθούμε, ζητώντας τους να αντιστοιχήσουν αυτή την επιλογή τους με τις επιλογές τους στο κίνημα και στη δράση. Η προσπάθεια ενεργοποίησής τους περνά μέσα από το άνοιγμα νέων δρόμων επικοινωνίας και τη σφυρηλάτηση πιο ισχυρών δεσμών μαζί τους. Περνά μέσα από την εντατική πολιτική και ιδεολογική δραστηριότητα και παρέμβασή μας.

Με μεγαλύτερη ορμή από σήμερα συνεχίζουμε τη μάχη μας. Ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των ανθρώπων που ψήφισαν ΚΚΕ. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών που πολύ γρήγορα θα φέρουν νέα σφοδρότερη αντιλαϊκή επίθεση που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση ενάντια στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Από τη δική μας δουλιά εξαρτάται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό η διατήρηση της δυναμικής που έφεραν οι ευρωεκλογές, η εμβάθυνση και επέκτασή της, η προώθηση των συνολικών στόχων του Κόμματός μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ