Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ως το τελευταίο λεπτό...

Σταθμό και μάλιστα σημαντικό στη μάχη των εκλογών της 7ης Μάρτη, που με αυταπάρνηση δίνουν χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, αποτελεί η σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματός μας στο Πεδίον του Αρεως. Κορύφωση της προεκλογικής δράσης και συγχρόνως εφαλτήριο για την αξιοποίηση και της τελευταίας δυνατότητας που απομένει έως και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες. Από τη συγκέντρωση δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ούσα η κορυφαία πολιτική παρέμβαση του Κόμματός μας πριν τις εκλογές, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έκφραση στην πράξη της πλατιάς συσπείρωσης και συστράτευσης αγωνιστών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ.

Η προσπάθεια για την επιτυχία της συγκέντρωσης συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια να κερδηθούν περισσότερες συνειδήσεις από την πολιτική πρόταση του Κόμματός μας. Με την προσπάθεια να απεγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις από τη μέγκενη του δικομματισμού, της κυρίαρχης πολιτικής, να στείλουν μήνυμα χειραφέτησης, μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης. Κι αυτή είναι μια προσπάθεια που δε σταματά τώρα. Απεναντίας, είναι μια προσπάθεια που εντείνεται ως την Κυριακή και συνεχίζεται πιο αποφασιστικά και μετά τις εκλογές. Συνεχίζουμε τη μάχη μας. Αξιοποιούμε κάθε περιθώριο. Με την αισιοδοξία που πηγάζει από την απήχηση των θέσεων του Κόμματός μας, από το κλίμα αποδοχής που συναντάμε όλο αυτό το διάστημα, από την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το Κόμμα μας όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι. Για να εκφραστούν αυτές οι υπαρκτές διαθέσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε με το δυναμισμό που χαρακτηρίζει τους κομμουνιστές και όσους στρατεύονται για τα μεγάλα και τα σπουδαία, σε κάθε μάχη που δίνουν. Αυτή την ώρα δε χωρά καμία αναβολή, κανένας εφησυχασμός, πολλά μπορούν να κριθούν και τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι περιττό. Ξαναβρίσκουμε τους ανθρώπους με τους οποίους συζητήσαμε, αγωνιστήκαμε μαζί, βρεθήκαμε σε κοινούς χώρους δράσης και με ακόμα περισσότερους. Τους καταθέτουμε ξανά την πολιτική μας πρόταση. Τους μιλάμε και πάλι για την ανάγκη σ' αυτές τις εκλογές ο δικομματισμός να υποστεί ένα γερό πλήγμα που θα είναι τόσο πιο ισχυρό, όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ από την εκλογική αναμέτρηση. Τους υπενθυμίζουμε ξανά τα κριτήρια που πρέπει να πρυτανεύσουν την ώρα της ψήφου.

Στην τελική ευθεία τα δίνουμε όλα μα όλα. Με τη σκέψη πως χτίζουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο και με τη δέσμευση πως και την επαύριο των εκλογών θα είμαστε πάλι εδώ, με τη δύναμη που ο λαός θα μας έχει δώσει, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, το δικό του αγώνα. Γιατί έχουμε αγώνες αύριο. Σκληρούς, ταξικούς αγώνες. Και η αποτελεσματικότητά τους για τα λαϊκά εργατικά συμφέροντα θα κριθεί εν πολλοίς απ' αυτό που θα βγάλει η κάλπη της Κυριακής, για το οποίο έχουμε όλοι ευθύνη και κυρίως χρέος να το παλέψουμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ