Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κόκκινο στο μαύρο του δικομματισμού

Η κινητικότητα που καταγράφεται τελευταία στα αστικά πολιτικά κόμματα, οι «μετεγγραφές», όπως χαρακτηρίστηκαν, προσφέρονται για προβληματισμό και εξαγωγή συμπερασμάτων χρήσιμων για την ώρα της κάλπης. Είναι αυτονόητο πως οι Στ. Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος δεν προσχωρούν στο ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσουν ...πρόοδο και σοσιαλισμό. Τα «καθαρόαιμα» του νεοφιλελευθερισμού συντάσσονται με το κυβερνών κόμμα γιατί το θεωρούν αυθεντικό εκφραστή της πολιτικής στην οποία ορκίζονται. Η επιλογή τους, όπως και αυτή του Στ. Παπαθεμελή, της Μ. Δαμανάκη κ.ά., αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση αυτού που χρόνια τώρα φωνάζει το ΚΚΕ. Οτι, δηλαδή, οι εταίροι του δικομματισμού πρεσβεύουν την ίδια ακριβώς πολιτική. Και λέμε μία ακόμα γιατί χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε χάνουν ευκαιρία να το αποδεικνύουν.

Από κοινού εφάρμοσαν και στήριξαν μια ταξική υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον του λαού πολιτική. Από κοινού αύριο θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, που θα είναι πολύ πιο άγρια απ' όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Από κοντά και ο Συνασπισμός, που όταν δε στήριζε άμεσα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το έπραττε έμμεσα καλλιεργώντας στο λαό αυταπάτες, μοιρολατρία και συμβιβασμό, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνάμεών του στο να παραμένει καθηλωμένος, σε σύγχυση, τρέφοντας φρούδες ελπίδες και καταπίνοντας την οργή και τη δυσαρέσκειά του.

Ολοι αυτοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Εχουν χαράξει την πορεία τους. Το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι ο λαός να πάρει τις δικές του αποφάσεις και να χαράξει τη δική του πορεία. Κάθε αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος μπορεί να δει σήμερα ποιοι ρίχνουν νερό στο μύλο του δικομματισμού και να τους στερήσει τη δυνατότητα να συνεχίζουν να το κάνουν. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μέχρι σήμερα ίσως να διατηρούσαν ελπίδες πως κάτι μπορεί να αλλάξει, έχουν σήμερα όλες τις αποδείξεις πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Πως ό,τι αλλάξει θα είναι προς το χειρότερο για τα συμφέροντά τους. Κάθε εργαζόμενος οφείλει την ώρα της κάλπης να ανασύρει από τη μνήμη του τα έργα και τις ημέρες του δικομματισμού και να τους τιμωρήσει αποφασιστικά, να μην τους επιτρέψει να συνεχίσουν να κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των δικαιωμάτων του.

Την ώρα της κάλπης όλοι εμείς μπορούμε και πρέπει να κάνουμε μόνο μία επιλογή. Να ψηφίσουμε ταξικά, να ψηφίσουμε για τα συμφέροντά μας. Να ψηφίσουμε το ΚΚΕ. Η κόκκινη ψήφος θα είναι συγχρόνως ψήφος καταδίκης του δικομματισμού, αλλά και ψήφος-επένδυση για το αύριο. Επένδυση στην αντίσταση και στον αγώνα που την επαύριο των εκλογών θα είναι απαραίτητος όσο ποτέ πριν. Επένδυση στην ανάταση του λαϊκού εργατικού κινήματος, για το τσάκισμα της μοιρολατρίας. Κόκκινη ψήφο, για να κλείσει η κάλπη και να ανοίξει μια καινούρια ελπιδοφόρα σελίδα για το λαό και τον τόπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ