Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκό συμφέρον η ενίσχυση του ΚΚΕ

Ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ κατατέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού πολύ πριν φανούν στον άμεσο χρονικό ορίζοντα οι εκλογές. Αν και είναι ήδη γνωστός σε έναν πλατύ κύκλο ανθρώπων, κανένα μέλος, κανένας φίλος του Κόμματος δεν παραιτείται από την επιδίωξη, πολύ περισσότερο τώρα, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, να φτάσει ακόμη πλατύτερα στο λαό, να αποτελέσει την πυξίδα των λαϊκών συνειδήσεων μπροστά στην κάλπη, αλλά και για να βρουν το δρόμο προς τους λαϊκούς αγώνες που έπονται. Ο στόχος μας μπροστά στις εκλογές διπλός: Χτύπημα του δικομματισμού και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Εχει ωστόσο αξία να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά πως ο στόχος αυτός δεν αφορά μόνο στο ΚΚΕ. Η επίτευξή του δεν έχει να κάνει, πολύ περισσότερο, με κανενός είδους «κομματικούς εγωισμούς». Αφορά πρώτα και κύρια τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Είναι δεδομένο πως την επομένη των εκλογών, ό,τι κι αν βγάλει η κάλπη, οι κομμουνιστές θα βρίσκονται ξανά στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα λαϊκά συμφέροντα. Αν η κάλπη βγάλει ενισχυμένο το δικομματισμό οι κομμουνιστές θα χάσουν όσα ακριβώς θα χάσει ολόκληρος ο λαός, όντας οι ίδιοι κομμάτι του αναπόσπαστο. Και θα είναι πολλά αυτά, θα είναι μεγάλη η χασούρα αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε δεχτούν σ' αυτές τις εκλογές ηχηρό το λαϊκό ράπισμα.

Αν η κάλπη αναδείξει ένα ενισχυμένο ΚΚΕ, και μπορεί να το αναδείξει, τότε η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για όλους μας. Καλύτερη για το λαό και το λαϊκό κίνημα. Η δύναμη στο ΚΚΕ θα είναι δύναμη απόκρουσης των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται. Θα μεταφραστεί σε ανάταση των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Θα εμπνεύσει ξανά την ελπίδα για το αύριο, την τόσο απαραίτητη σήμερα για να «σκιστούν» τα σκοτάδια της σήψης, του οχαδερφισμού, της μοιρολατρίας, που σκιάζουν την κοινωνία ολόκληρη και θα συνεχίζουν να τη σκιάζουν όσο δε χτυπιέται αποφασιστικά η μήτρα τους, η πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και στηρίζει με νύχια και με δόντια η ΝΔ.

Η επόμενη μέρα αν βρει και τους δύο πιο αδύναμους, αν βρει το ΚΚΕ πιο ενισχυμένο, είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτήσει καλύτερες μέρες. Αυτή την ίδια στιγμή θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να λυθούν τα «χειρόφρενα» που κρατούν σε αδράνεια, σε ακινησία ένα μεγάλο μέρος του λαού που παρότι δυσανασχετεί και οργίζεται δεν πιστεύει στη δύναμή του και καταπίνει την οργή του. Και με την ψήφο μας μπορούμε να απελευθερώσουμε αυτή τη δύναμη, να ξυπνήσουμε το γίγαντα που κοιμάται. Η ώρα της κάλπης είναι κρίσιμη. Απ' όλους εμάς εξαρτάται αν απ' αυτή τη στιγμή και μετά θα έχει κάτι αλλάξει, θα έχει γεννηθεί κάτι το ελπιδοφόρο. Ας πάρουμε αυτή την απόφαση τώρα, ας πάρουμε την εκδίκησή μας για το παρελθόν και ας αρχίσουμε να οικοδομούμε ένα καλύτερο αύριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ