Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη

Για «στιγμές ιστορικής προεκλογικής εξαπάτησης» των λαϊκών στρωμάτων έκανε λόγο χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και είχε απόλυτα δίκιο, όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα των τελευταίων ημερών. Ο «κουρνιαχτός» που έχει σηκωθεί δεν μπορεί να συσκοτίσει την τιτάνια προσπάθεια να παραμείνουν πλατιά λαϊκά στρώματα εγκλωβισμένα στο δικομματισμό συνολικά, αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους λόγους που υποκίνησαν τις αλλαγές.

Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει κάθε λόγο να τους γυρίσει την πλάτη. Η επικείμενη εκλογική μάχη τού δίνει αυτή την ευκαιρία. Στους δύο μήνες που απομένουν έως την Κυριακή, 7 Μάρτη, μπορεί να αποκρυσταλλώσει την εμπειρία του σε πολιτικά συμπεράσματα. Εμπειρία μεγάλη και συσσωρευμένη, που του επιτρέπει να κρίνει και να κατακρίνει. Το κριτήριο ψήφου για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο δεν μπορεί να είναι το ποιος θα ηγείται του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι η ανούσια αντιπαράθεσή τους, πρέπει να είναι η ίδια του η ζωή. Να κρίνει την πολιτική που εμπορευματοποιεί τις Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, που διογκώνει την ανεργία, που καθηλώνει τα λαϊκά εισοδήματα, που τον διώχνει από το χωράφι και βάζει λουκέτο στο κατάστημά του. Να την κρίνει και να την απορρίψει στην κάλπη, καταδικάζοντας όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ που την εφάρμοσε, αλλά και τη ΝΔ που σκοπεύει να τη συνεχίσει με μεγαλύτερη σκληρότητα.

Να κρίνει και να κατακρίνει τους φορείς της πολιτικής που διέθεσε τη χώρα για το μακέλεμα άλλων λαών. Της πολιτικής που προωθεί το μισθοφορικό στρατό. Της πολιτικής που διαπραγματεύεται και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, «χωρίς ταμπού» όπως δήλωνε ο Γ. Παπανδρέου. Αυτή την πολιτική που αφαίρεσε δικαιώματα, ελαστικοποίησε τις εργασιακές σχέσεις, αποθράσυνε τους εργοδότες, κατεδαφίζει αργά και συστηματικά το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, ξεπουλά κάθε τι το δημόσιο ως τα χτες, υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού και του τόπου, διογκώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό. Μια πολιτική που στο σύνολό της χειροτέρευσε τις συνθήκες ζωής για πλατιά λαϊκά στρώματα. Αν κάποιοι έχουν λόγους να τη στηρίξουν είναι αυτοί που της οφείλουν προνόμια και κέρδη. Μια «χούφτα» πλουτοκρατών.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει όχι απλά λόγους, αλλά και συμφέρον να την καταδικάσει. Για το χτες και το σήμερα, αλλά και για το αύριο, που θα είναι χειρότερο αν δεν το πράξει. Η προοπτική που αξίζει και δικαιούται ο ελληνικός λαός προϋποθέτει το «μαύρισμα» και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ενίσχυση και εκλογικά του ΚΚΕ. Την ώρα της κάλπης, η λαϊκή επιλογή δεν μπορεί να είναι παρά ενίσχυση της αντίστασης, που την επομένη των εκλογών απαιτείται να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη. Επιβράβευση εκείνης της πολιτικής δύναμης που με συνέπεια υπερασπίστηκε τα λαϊκά δίκια, προώθησε συσπειρώσεις και συμμαχίες γι' αυτό το σκοπό. Ενδυνάμωση της πολιτικής πρότασης που έχει για πυξίδα της τα λαϊκά συμφέροντα και προορισμό τη λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία. Η επιλογή του λαού δεν μπορεί παρά να είναι ΚΚΕ ισχυρό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ