Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ

18 ΝΟΕΜΒΡΗ 1918 - 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2003

Ογδόντα πέντε χρόνια ζωής και δράσης κλείνει σήμερα το ΚΚΕ και με την ορμή ενός «εφήβου», με τη ζωντάνια που αντλεί από την ανεξάντλητη κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο που υποδεικνύουν τα συμφέροντα και οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Θα μπορούσε κανείς να γράφει ασταμάτητα για την 85χρονη προσφορά του ΚΚΕ στην πατρίδα και το λαό της. Στους μικρότερους και τους μεγαλειώδεις αγώνες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Προσφορά που του επιτρέπει σήμερα να κοιτά τον ελληνικό λαό στα μάτια, με περηφάνια και καθαρή συνείδηση. Πυξίδα του ήταν και παραμένουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, που ήταν και παραμένουν ασυμφιλίωτα με αυτά της άρχουσας τάξης. Δύναμή του η επιστημονική γνώση πως η ταξική πάλη θα λήξει με τη νίκη του κόσμου της δουλιάς.

Τιμάμε σήμερα τα 85 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας. Και τα τιμάμε ουσιαστικά, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, προϋπόθεση για την προώθηση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και συνεργασίας, για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου. Προϋπόθεση συγχρόνως για να αποτελεί πιο ισχυρό στήριγμα του λαού στην καθημερινή πάλη, για την ανάπτυξη πιο σημαντικών ταξικών αγώνων.

Συνεχίζουμε. Με πίστη στο λαό. Με πίστη στις αρχές του και ορθή εφαρμογή τους, με πίστη στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού. Διδασκόμαστε από λάθη και παραλείψεις, γνωρίζοντας πως μόνο όποιος δε δρα δεν κάνει λάθη. Γνωρίζοντας πως το Κόμμα μας αποτελεί πάντα «ώριμο τέκνο της ανάγκης», συνένωση του επιστημονικού σοσιαλισμού με το εργατικό κίνημα, σηματοδότηση της χειραφέτησης της εργατικής τάξης από τα αστικά κόμματα.

Το Κόμμα μας συνεχίζει και με φωνή καθαρή, χωρίς μισόλογα, απευθύνεται στο λαό της χώρας και τον καλεί να πάρει θέση στο μόνο υπαρκτό δίλημμα: Με τον ιμπεριαλισμό ή εναντίον του; Με τα μονοπώλια ή με τα δικά του δίκια; Τον καλεί να πλαισιώσει τις γραμμές της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, τις γραμμές του αγώνα ενάντια στην ΕΕ και στην πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα πολεμόχαρα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, να δυναμώσει τη φωνή της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Τιμώντας ο καθένας από μας την ιστορική διαδρομή του Κόμματός μας και συμβάλλοντας να είναι και η συνέχεια εξίσου άξια, ας γίνει ο αναμεταδότης της φωνής του παντού μέσα στο λαό. Για να βγει αυτός στο προσκήνιο της ζωής και της δράσης. Να πορευτεί το δρόμο που επιτάσσουν οι ανικανοποίητες ανάγκες του, δρόμος συσπείρωσης αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής. Να αντιστοιχήσει αύριο την εμπειρία του με την ψήφο του, ενισχύοντας στην κάλπη το ΚΚΕ, ενισχύοντας στη ζωή την πρότασή του. Σήμερα, αύριο, κάθε μέρα με το «Ριζοσπάστη» πολύτιμο βοηθό, ας μην ξεχνάμε πως γιορτάζει κι αυτός 85 περίπου χρόνια ζωής, δίνουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη. Γνωρίζοντας πως αυτός ο αιώνας θα είναι ο αιώνας της τελικής εφόδου στον ουρανό, ο αιώνας που θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, τα όνειρα των νεκρών ηρώων του Κόμματός μας και του λαϊκού κινήματος, τα όνειρα των κολασμένων τούτης της γης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ