Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανεπιθύμητοι

Συνήθως όταν η «αλεπού» κατηφορίζει στο «παζάρι», το ερώτημα τι μπορεί να γυρεύει εκεί, είναι μάλλον ρητορικό. Ολοι γνωρίζουν πως οι προθέσεις της κάθε άλλο παρά αγνές και αγαθές είναι... Η επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στη χώρα μας και η αποκάλυψη από το «Ρ» πως «ερευνητική ομάδα» από πράκτορες του ευαγούς ιδρύματος που ακούει στο όνομα CIA, στρατιωτικούς και άλλους παράγοντες των ΗΠΑ, θα επισκεφτεί την Αθήνα από 20 έως 22 Οκτώβρη, και θα έχει πολύπλευρες επαφές στο παρασκήνιο, είναι δύο γεγονότα που γεννούν όχι ερωτήματα αλλά ανησυχία και οργή.

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο του «Ρ» ήταν πράγματι αποκαλυπτικό. Το «ερωτηματολόγιο» που κομίζει η «ερευνητική ομάδα» είναι πασιφανές πως συνιστά εισαγωγή διά της πλαγίας οδού για υιοθέτηση και ενεργότερη συμμετοχή από την ελληνική πολιτική ηγεσία των διαμορφωμένων απόψεων αλλά και εξελισσόμενων σχεδιασμών των ΗΠΑ για το ρόλο του αιμοσταγούς ΝΑΤΟ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στα επόμενα χρόνια. Τα ίδια τα ερωτήματα - που ο χώρος δε μας επιτρέπει να αναφέρουμε ούτε καν επιγραμματικά - μπορούν να κάνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο να «ανατριχιάσει», αφού σκιαγραφούν με σαφήνεια το «όραμα» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για έννα κόσμο υπό τη σιδερένια φτέρνα του ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη του Κ. Πάουελ - που ειρήσθω εν παρόδω είναι ο επικεφαλής της επιτροπής που απεργάζεται σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης της Κούβας - δεν ξεφεύγει ως προς τους στόχους από την επίσκεψη της «ερευνητικής ομάδας». Βασικός στόχος η ευθυγράμμιση αλλά και η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ. Οχι μόνο αυτά που αφορούν στη γειτονιά μας, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η απόσπαση μεγαλύτερης ακόμα «βοήθειας», από την ήδη γενναιόδωρη που προσφέρει η χώρα μας, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους από το Αιγαίο, την Κύπρο, ως τη Μέση Ανατολή και το Ιράκ, ως την Κούβα, τη ΛΔ της Κορέας κ.ο.κ.

Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση δε μας έχει συνηθίσει σε «όχι», ούτε καν στα πλέον προκλητικά κελεύσματα των ΗΠΑ, περιφρονώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα, προοιωνίζεται τη στάση της και τις απαντήσεις που θα δώσει στους Αμερικάνους που εφορμούν στη χώρα μας. Παρά τους τεράστιους κινδύνους για το λαό από την υπάρχουσα και την παραπέρα πρόσδεση στο άρμα της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Παρά την ομόθυμη λαϊκή απαίτηση να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα λαών και στις επιδρομές εναντίον ανεξάρτητων χωρών. Μια απαίτηση που πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά αυτή τη φορά. Η εναντίωση του ελληνικού λαού στους σχεδιασμούς τους πρέπει να καταστεί ακόμα πιο δυνατή. Οι σφαγείς των λαών να νιώσουν πως είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 22/10, στις 6μ.μ., στα Προπύλαια, ας είναι πάνδημη. Και οι ντόπιες «θεραπαινίδες» τους που για τα συμφέροντα μιας χούφτας χρυσοκάνθαρων υποθηκεύουν την ειρήνη, το δικαίωμα του λαού να οικοδομεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους λαούς, ας πληρώσουν τη στάση τους στις επικείμενες εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ