Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απάντηση στα «πράσινα άλογα»

Απολύουν, εξαθλιώνουν, περιθωριοποιούν, οδηγούν στην ανεργία και την απελπισία χιλιάδες ανθρώπους, ακόμα και από τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μετά ρευστοποιούν τον ανθρώπινο πόνο, «κραδαίνουν» γυαλιστερά καθρεφτάκια στα θύματα της πολιτικής τους και υπόσχονται ανερυθρίαστα εκσυγχρονιστικούς παραδείσους, προκειμένου να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά την ψήφο του λαού. Οι αποκαλύψεις για τις ανήθικες μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση και την αρπαγή της ψήφου ακόμα και σε βάρος ανθρώπων με αναπηρίες, οι υποσχέσεις και τα ταξίματα που κάνουν το γύρο των φιλοκυβερνητικών μέσων προπαγάνδας και παραπλάνησης, δείχνουν την άγρια και απάνθρωπη προεκλογική μηχανή που έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια μηχανή που κι όταν ακόμα φορά γαλάζιο μανδύα κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, τρέφεται με την ανθρώπινη αγωνία, με τον πόνο, με την ανάγκη.

Η άθλια μεθόδευση του ΟΑΕΔ, μέσω των ψευτοπροκηρύξεων του Ν. 2643/98, σε βάρος των ανθρώπων με αναπηρίες και ανθρώπους άλλων ειδικών κατηγοριών, προκειμένου χιλιάδες να παραμείνουν όμηροι των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης. Ο εμπαιγμός από την ίδια, η οποία, αφού απέρριψε με ανήθικες μεθοδεύσεις τις αιτήσεις χιλιάδων δικαιούχων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη ατόμων ειδικών κατηγοριών, βγαίνει τώρα και τους υπόσχεται νέο διαγωνισμό τον Οκτώβρη. Οι υποσχέσεις και οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2003 Ευρωπαϊκό Ετος Ατόμων με Αναπηρία, που αποδείχτηκαν κενό γράμμα για τους ανάπηρους, όλα μαζί προβάλλουν το πρόσωπο μιας απάνθρωπης - αδίστακτης πολιτικής.

Μέρος αυτής της πολιτικής και η τακτική του υπουργείου Εσωτερικών που με εγκύκλιό του προχτές έδωσε οδηγίες για την επιτάχυνση των 11.500 προσλήψεων στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση. Καθώς στις σημερινές συνθήκες της δραματικής αύξησης της ανεργίας, οι υποσχέσεις για δουλιά αποτελούν το θελκτικότερο δέλεαρ για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την εξαθλίωση, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' επιταγήν των εντολών της ΕΕ. Είχε προηγηθεί ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας με τις ανακοινώσεις για προγράμματα και δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης, που στην πραγματικότητα προωθούν και γενικεύουν τη μερική απασχόληση, την κατάργηση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι απ' τα λαϊκά στρώματα της χώρας δεν επιτρέπεται να διατηρούν ούτε πράσινες, ούτε γαλάζιες αυταπάτες για μια πολιτική που ευθύνεται για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά. Επιβάλλεται να δώσουν σαφή απάντηση στον εμπαιγμό: Οικοδομώντας το δικό τους μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης. Μαζί εργάτες κι άνεργοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αλλά και αυτοί που πάνε το πρωί γεροί για δουλιά και επιστρέφουν ανάπηροι, άντρες με μεροκάματα πείνας και γυναίκες που τις αντιμετωπίζουν σαν εύκολη λεία για υπερεκμετάλλευση, όλοι μαζί αποφασιστικά να αρχίσουν να δίνουν τη δική τους απάντηση τόσο στις προεκλογικές αθλιότητες, όσο και κύρια ενάντια στην ίδια τη βάση της αθλιότητας. Ενα πολιτικό σύστημα που για να υπηρετεί την ολιγαρχία τρέφεται με τα ίδια τα θύματά της.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ