Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι δικές μας δημοσκοπήσεις...

«

Αρωμα» εκλογών αρχίζει να εκλύεται στην ατμόσφαιρα και οι γνωστές μας δημοσκοπήσεις πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους. Αναμενόμενο ως γεγονός, πλην όμως εξοργιστικός για μια ακόμα φορά ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του δικομματισμού, ενδεδειγμένος για τη δημιουργία κλίματος χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων και τελικά εγκλωβισμού στα πλαίσιά του πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται, οι ανούσιες συζητήσεις για το ποιος παίρνει την πρωτιά, ποιος κερδίζει σε ποιον τομέα τις εντυπώσεις κι άλλα τέτοια συναφή, μοιάζει στο να αποσκοπεί να παγιώσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, να τροφοδοτήσει γνωστά από το παρελθόν τεχνητά διλήμματα, με τα οποία στην πορεία προς τις εκλογές ο λαός θα βομβαρδίζεται ανελέητα.

Καμία συζήτηση πουθενά για την ουσία του πράγματος. Ούτε ένας υπαινιγμός για την ανυπαρξία ουσιαστικών πολιτικών διαφορών ανάμεσα στα κόμματα που εμφανίζουν ως «μονομάχους» και καλούν το λαό να στοιχηθεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο. Καμία αναφορά στο τι το διαφορετικό έχει να αντιτάξει η ΝΔ στην πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τι το διαφορετικό προτείνει. Ούτε λέξη για την «ταμπακέρα». Απεναντίας, απίστευτη φλυαρία για τα επουσιώδη. Αλλωστε, ξέρουν καλά με ποιους όρους πρέπει να παιχτεί το παιχνίδι για να λήξει προς όφελος του συστήματος συνολικά και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το λαό στις κερκίδες να χειροκροτεί ένα στημένο ματς. Ενα ματς που αν ο λαός επιτρέψει να λήξει με νικητή το δικομματισμό, θα διαπιστώσει την επαύριο των εκλογών πως ο ίδιος είναι ο μεγάλος ηττημένος.

Για να μη γίνει αυτό, οι άνθρωποι του μόχθου δεν έχουν παρά να εγκαταλείψουν μαζικά και τους δύο εταίρους του δικομματισμού. Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες που άρχισαν κιόλας να κελαηδούν. Κι εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, μπορούμε να συμβάλουμε σ' αυτή την κατεύθυνση. Πλατύ άνοιγμα και συζήτηση με το λαό χρειάζεται από όλους μας. Με τα δικά μας όπλα να ταρακουνήσουμε συνειδήσεις, να μην τις αφήσουμε έρμαια στην προπαγάνδα τους. Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε εργοστάσια και γραφεία, παντού όπου μπορεί να φτάσει η φωνή μας να φροντίσουμε να ακουστεί δυνατά. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στην πολιτική πρόταση του Κόμματός μας ατενίζουμε με αισιοδοξία την εκλογική μάχη, γνωρίζοντας πως θα είναι δύσκολη αλλά και πως μπορούμε να κερδίσουμε, να αποσπάσουμε ανθρώπους του μόχθου από το δικομματισμό, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι. Καμία αναβολή, καμία επανάπαυση, με τη στράτευση όλων σ' αυτή τη μάχη ας πράξουμε σήμερα, τώρα, όπως θα πράτταμε αν είχαμε αύριο εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ