Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι αύριο στο Σύνταγμα

Δίνουμε όλοι το «παρών». Μαχητικά, αποφασιστικά, υλοποιώντας τη δέσμευση που αναλάβαμε για συνέχιση του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Αύριο το βράδυ, η πλατεία Συντάγματος πρέπει να κατακλυστεί από κόσμο. Το προσκλητήριο δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ που διοργανώνει τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση. Αφορά ολόκληρο το λαό. Κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε άνθρωπο που αγαπά την ειρήνη, καθέναν που θέλει να εκφράσει για μια ακόμα φορά την αγανάκτησή του γι' αυτόν το βρώμικο πόλεμο και την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο, μα γενναία αντιστεκόμενο, λαό του Ιράκ. Τον καθένα που δεν πείθεται πως το «εθνικό συμφέρον» επιτάσσει τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν τον πόλεμο. Ολους όσοι μοιραζόμαστε την επιθυμία, την απαίτηση να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από το έγκλημα, όλους όσοι δεν ανεχόμαστε η χώρα μας, κατ' επιλογήν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενης από τη ΝΔ, να σύρεται στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς.

Η επιτυχία της συγκέντρωσης είναι υπόθεση όλων μας, κοινό καθήκον μας. Γιατί πρέπει να ακουστεί ξανά, να δονήσει την Αθήνα το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής αντίστασης, να ξεδιπλωθεί στους δρόμους της η πρότασή μας. Να διατρανωθεί η καταδίκη στην πολιτική που γεννά φτώχεια, που αφαιρεί δικαιώματα, που ματοκυλάει τους λαούς του κόσμου. Στην πολιτική και τους φορείς της, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τους συνοδοιπόρους της και τα φερέφωνά της.

Ολοι αύριο στο Σύνταγμα, λοιπόν. Γιατί τα βομβαρδιστικά που χτυπάνε τη Βαγδάτη, που σκορπάνε τρόμο και πόνο στο λαό του Ιράκ σηκώνονται από τη Σούδα. Γιατί κανένας μας δεν ανέχεται ο μακελάρης των λαών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, να ευχαριστεί τους συμμάχους του, εντάσσοντας σ' αυτούς και την Ελλάδα. Γιατί η αντίσταση σήμερα είναι η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο, είναι βοήθεια στον αγωνιζόμενο λαό του Ιράκ, στους λαούς που αύριο θα βρεθούν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Και έως το βράδυ της Πέμπτης δίνουμε τη μάχη παντού για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Στα εργοστάσια και τα γιαπιά, στα γραφεία, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις συνοικίες μας. Διαδίδουμε παντού το κάλεσμα της συμμετοχής, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να μη λείψει κανείς. Γιατί δε δεχόμαστε ένα μέλλον υποθηκευμένο στον ιμπεριαλισμό, γιατί η πάλη εναντίον του είναι η μόνη ικανή να υψώσει εμπόδια στα πολεμόχαρα σχέδιά τους κι όσο πιο ισχυρή είναι αυτή η πάλη, όσο περισσότεροι παίρνουν τη θέση τους σ' αυτήν, στηρίζοντάς τη, συμμετέχοντας σε ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, χωρίς σταματημό, τόσο πιο πολλές νίκες μπορεί να καταχτά. Γιατί το αντίπαλο δέος είναι οι λαοί και όχι η ιμπεριαλιστική ΕΕ, όπως προβάλλουν διάφορες δυνάμεις και ο ΣΥΝ.

Ολοι αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα. Στη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Διεκδικούμε: «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Πορευόμαστε στις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ. Να είμαστε όλοι εκεί για το αίμα που χύθηκε, για να μη χυθεί ποτέ ξανά άλλο αίμα. Από μας, από τους λαούς όλου του κόσμου, εξαρτάται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ