Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εκατομμύρια στους δρόμους

Τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, που πραγματοποιούνται αύριο στην Αθήνα και σε δεκάδες πρωτεύουσες νομών απ' τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, δεν είναι υπόθεση λίγων, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνον του φιλειρηνικού κινήματος. Πρέπει η επιτυχία τους να γίνει υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης, σύσσωμου του λαού της χώρας. Να σημάνουν την απαρχή ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να ταρακουνήσουν συθέμελα τους θώκους εκείνων που στη χώρα μας έχουν προαποφασίσει να προσφέρουν για μια ακόμα φορά «γην και ύδωρ» προκειμένου να ευοδωθούν οι άνομες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, να (ξανα)κάνουν τη χώρα ορμητήριο ενός άδικου πολέμου.

Να είμαστε, λοιπόν, εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους του αγώνα. Και να τους περπατήσουμε για όσο χρειαστεί. Αυτή τη φορά είναι πραγματικά στα χέρια των λαών, κάθε λαού χωριστά και όλων μαζί, να αποτρέψουμε αυτόν τον πόλεμο, να σταματήσουμε τη σφαγή του ιρακινού λαού και τις συνέπειες που θα επέλθουν για όλους τους λαούς του κόσμου. Δε χρειάζεται παρά η απόφασή μας να πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια, να είμαστε εκεί όπου καλεί το χρέος μας και το δικαίωμά μας στην ειρήνη, εκεί όπου καλεί η οφειλόμενη αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε σε έναν λαό που ήδη δεινοπαθεί και στο δικαίωμά του να ζήσει ειρηνικά και να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, να γράψει ο ίδιος τις εξελίξεις στη χώρα του. Εκεί όπου μας καλεί ακόμα η ανάγκη να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, τους νέους πολέμους που «κατασκευάζονται», τις συνέπειές τους, αφού με βεβαιότητα θα αξιοποιηθούν ως πρόσχημα για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων ακόμα και σε χώρες που βρίσκονται εκατοντάδες, χιλιάδες μίλια μακριά από το Ιράκ.

Το Σάββατο μπορούμε να γράψουμε μια νέα λαμπρή σελίδα στην πλούσια Ιστορία αγώνων του λαού μας. Συμμετέχοντας και καταδικάζοντας τον πόλεμο και τους φορείς του, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τη δέσμευσή της για παροχή τεχνικών διευκολύνσεων στη διεξαγωγή του πολέμου. Απαιτώντας άμεση απεμπλοκή της χώρας μας.

Τις ώρες που μεσολαβούν έως αύριο ας κάνει ο καθένας από μας στο χώρο όπου ζει, σπουδάζει, εργάζεται, δική του υπόθεση την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Ενημερώνοντας και μεταφέροντας το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Η μάχη όμως δε σταματά το Σάββατο, ίσα ίσα τότε αρχίζει. Η αποτροπή του πολέμου απαιτεί λαϊκή ετοιμότητα και εγρήγορση. Απαιτεί κλιμάκωση της πάλης με ποικιλομορφία και αιτήματα τέτοια που να αφυπνίζουν ολοένα και περισσότερες συνειδήσεις, που να ωθούν περισσότερους στην αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και δράση. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ