Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στους δρόμους

Λιγότερο από δύο βδομάδες απομένουν έως τις 15 του Φλεβάρη και τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται εκείνη τη μέρα σε όλη τη χώρα. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ετοιμάζονται να σκορπίσουν ξανά το θάνατο. Οι δυνάμεις της ειρήνης σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα οφείλουν να απλώσουν ασπίδα προστασίας γύρω από το λαό του Ιράκ, να εκφράσουν έμπρακτα, με τη μαζική τους συμμετοχή στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, την αλληλεγγύη τους, τη συμπαράστασή τους. Εως τις 15 του Φλεβάρη το αντιπολεμικό προσκλητήριο ας ηχήσει παντού, ας γίνει ο καθένας από μας φορέας του αγωνιστικού συναγερμού που πρέπει να σημάνει απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, να αφυπνίσει πλατιές λαϊκές μάζες, να τις οδηγήσει στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οχι μόνο γιατί αυτό επιτάσσει το χρέος μας απέναντι στην ειρήνη, απέναντι σε ένα λαό που ήδη δεινοπαθεί, αλλά και γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προλάβουμε τις συνέπειες αυτού του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή και στους λαούς της.

Η μαζική λαϊκή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εκείνης της μέρας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κόλαφο σε όσους ανοιχτά και απερίφραστα στηρίζουν αυτόν τον πόλεμο, όπως οι ΗΠΑ και οι «8» της ΕΕ, αλλά και σ' εκείνους που το πράττουν έμμεσα. Τις δυνάμεις, δηλαδή, που από τη μια υψώνουν ανάστημα στις ΗΠΑ, με γνώμονα τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου τους και στόχο ένα καλύτερο κομμάτι από την πίτα των λαφύρων και, από την άλλη, παρέχουν διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο των λαών με τελεσίγραφα, προκειμένου να ασπαστούν τις δικές τους «αξίες» και «αρχές»!

Και προκαλούν πολλά ερωτήματα τοποθετήσεις, σαν αυτή του προέδρου του Συνασπισμού, ο οποίος κατέκρινε τους «8» Ευρωπαίους ηγέτες για τη γνωστή δήλωσή τους, αλλά άφησε στο απυρόβλητο την ελληνική κυβέρνηση και τις άλλες δυνάμεις της ΕΕ, καλώντας ουσιαστικά τις άλλες δυνάμεις να μην ασκούν κριτική σε αυτούς. Κι αυτό παρότι είναι γνωστό πως η κυβέρνηση συμβάλλει ήδη στον πόλεμο παρέχοντας τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή τεχνικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, έχει στείλει φρεγάτα στον Περσικό, έχει υπογράψει τόσα και τόσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, και η Κρήτη είναι γεμάτη αμερικανοΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία. Και δικαιολογημένα ο κόσμος αντιμετωπίζει με επιφύλαξη για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι υπαρκτές, έτσι κι αλλιώς, ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ανάμεσα στο γαλλογερμανικό άξονα και στις ΗΠΑ για τα συμφέροντά τους. Αλλωστε, είναι πασίγνωστο ότι η ΕΕ δε μας έχει συνηθίσει να κουνάει και πολύ το δαχτυλάκι της για την αποτροπή ενός πολέμου, για να μη μιλήσουμε για τις φορές, που, όπως πρόσταζαν τα συμφέροντά της, χωρίς δεύτερη σκέψη έβαψε τα χέρια της με αίμα.

Αν η λαϊκή αντιιμπεριαλιστική πάλη αφήσει τις κυβερνήσεις σε κάθε χώρα εκτός του πεδίου βολής της, θα υπονομεύσει την ίδια την αποτελεσματικότητά της, άμεσα και μακροπρόθεσμα. Στις 15 του Φλεβάρη, λοιπόν, από τα Προπύλαια, ως τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία, η μαζική μας συμμετοχή είναι η προϋπόθεση για να εισπραχθούν τα μηνύματά μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ