Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να εμπνεύσουμε με τη δράση

Με τη χτεσινή πανεξόρμηση του «Ρ», το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του συνεχίζουν την Πολιτική Εξόρμηση διαρκείας του Κόμματος, για να φτάσει η πολιτική του πρόταση σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους. Τόσο τα δείγματα από τη χτεσινή διάδοση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» με το ειδικό ένθετο, όσο, πολύ περισσότερο, η απήχηση που συναντάνε οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στις συζητήσεις και την ανταλλαγή γνωμών με το λαό, δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν. Αυτό που κυρίως απαιτείται δεν είναι να μείνουμε μόνο στο επίπεδο της μαζικής προπαγάνδας, αλλά να υπάρξει συνέχεια με προσωποποιημένη δουλιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε στέκι.

Η δουλιά αυτή μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί με συστηματικό και σχεδιασμένο τρόπο. Στόχος μας είναι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι νέοι και οι νέες που απευθυνόμαστε, πέρα από το να διατυπώσουν γνώμη για την πρόταση του Κόμματος, να κάνουν ένα βήμα στη συνειδητοποίησή τους. Χρειάζεται να βοηθήσουμε να κατανοήσουν ότι έχουν και οι ίδιοι θέση στη δράση για τις συσπειρώσεις και το Μέτωπο. Οτι μπορούν και πρέπει να βάλουν πλάτη στην προώθηση των στόχων. Το πεδίο όπου αναπτύσσουν δράση οι κομμουνιστές είναι πραγματικά τεράστιο και το έδαφος γόνιμο και πρόσφορο για δουλιά.

Με πολλούς αγωνιστές, το ΚΚΕ συναντήθηκε και συναντιέται στα κινήματα που αναπτύσσονται. Μέσα από την πρωτοπόρα δράση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου - που αποτέλεσε «τέκνο της ανάγκης», οι εργαζόμενοι να απεγκλωβιστούν από τη συναινετική, συμβιβαστική λογική των υποταγμένων συνδικαλιστών - διαμορφώθηκαν καινούριες αγωνιστικές συνειδήσεις. Υπάρχει καλή «μαγιά», ιδιαίτερα στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, και αυτή η δουλιά έχει πολλά να δώσει. Νέοι μαχητές και δυνάμεις αναδεικνύονται από τη συσπείρωση ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στο Ιράκ. Πολλοί άνθρωποι καλής θέλησης ριζοσπαστικοποιούνται μέσα από το κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, συνειδητοποιούν τους κινδύνους της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας του κεφαλαίου, που οδηγούν οι πολιτικοί τους υπηρέτες και η ελληνική κυβέρνηση. Το μπαράζ της επίθεσης του κεφαλαίου, με παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, φουντώνει την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι χωρίς ριζικές αλλαγές οι τομείς αυτοί δεν μπορούν να βελτιωθούν ουσιαστικά.

Το κύριο που πρέπει να διαπνέει τη δουλιά των κομμουνιστών είναι ότι η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δεν είναι αδιέξοδη. Να εμπνεύσουμε με τη δράση μας ότι υπάρχει λύση μέσα από το δυνάμωμα των λαϊκών συσπειρώσεων για τα μικρά και τα μεγάλα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της οικοδόμησης του λαϊκού μετώπου, που θα κάνει την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, ικανά να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, μόνη λύση για τα σημερινά προβλήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ