Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πολιτική που θα υπηρετεί τους λαούς

Στις αντιδραστικές πολιτικές του δήθεν μονόδρομου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε. Να αναδείξουμε την ταξική λογική, την άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους λαούς και τα συμφέροντά τους. Η αυταπάτη ότι μπορεί να κάνουμε ανθρώπινο τον καπιταλισμό, η λογική του τύπου «διεκδικούμε να κυβερνήσουμε την παγκοσμιοποίηση» - είναι τραγικά επικίνδυνη. Μετατρέπει σε αυτόχειρα το παγκόσμιο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το κίνημα που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και απλώνεται, πολύμορφα και με πολυποίκιλες διεκδικήσεις.

Αυτό το κίνημα λοιπόν, που τώρα ανδρώνεται, δεν μπορεί να το τροφοδοτήσουμε με τις μεταλλαγμένες πολιτικές που θα το οδηγήσουν σε νέα υποχώρηση και υποταγή στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Γι' αυτό είναι ανάγκη σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, να διαμορφωθεί και να διευρυνθεί ο πόλος των αγωνιστικών δυνάμεων σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αντιπαρατεθεί με την ουσία της πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών. Της πολιτικής που προκειμένου να διασφαλίσει την παραπέρα αύξηση των κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου υπονομεύει την αξία της ζωής και επιχειρεί να βάλει σε ειδικά διαμορφωμένα καλούπια τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Γι' αυτό είναι ανάγκη σήμερα, το εθνικό και παγκόσμιο κίνημα να κατακτά μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερους συνειδητούς μαχητές που θα δίνουν παράλληλα τη μάχη ανατροπής των αντιδραστικών επιλογών, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των ιμπεριαλιστικών επιλογών και στο εσωτερικό των χωρών τους αλλά και σε συντονισμό με τα κινήματα των άλλων χωρών. Να γιγαντώνεται η καθημερινή αντίσταση στην πολιτική της ΕΕ και τις επιπτώσεις της που έχουν σημαδέψει κάθε πτυχή της ζωής μας. Να δυναμώνει η πάλη απέναντι στη γενικευμένη επίθεση - ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη - σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, σε βάρος των αγροτικών εισοδημάτων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, της ειρήνης, για τη μη υποταγή των λαών.

Σ' αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η Διεθνής Συνάντηση που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στόχος είναι ο συντονισμός της δράσης κομμάτων, κινημάτων, φορέων και προσωπικοτήτων, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ - θα υιοθετηθούν και νέα αντιδραστικά μέτρα - με κορύφωση τις μεγάλες διεθνείς διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003. Ας γίνουν λοιπόν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ένας μεγάλος σταθμός στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής προοπτικής για τους λαούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ