Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έφτασε χτες στον τελικό του προορισμό, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, έπειτα από ένα μακρύ και επιτυχημένο ταξίδι σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου τα μηνύματά του αντάμωσαν με χιλιάδες νέους. Η κόκκινη πολιτεία, που υψώθηκε με το μεράκι και την εθελοντική δουλιά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, άνοιξε χτες τις πύλες της έτοιμη να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, να τους ψυχαγωγήσει με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο. Να τους καλωσορίσει σε χώρους αφιερωμένους στους φοιτητές - σπουδαστές, στους μαθητές, στους νέους εργαζόμενους, στον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο, στη διεθνούπολη όπου «φιλοξενούνται» δεκάδες ξένες νεολαιίστικες οργανώσεις. Να τους προβληματίσει στις συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική αλλά και διεθνή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μα, το κυριότερο, να τους καταθέσει την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον κόσμο που αξίζει στους νέους, όπου τα όνειρά τους μπορούν να πραγματωθούν, τη σοσιαλιστική κοινωνία και το δρόμο που οδηγεί ως εκεί.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, καθιερωμένο στις νεολαιίστικες συνειδήσεις. Ενα γεγονός που μαγνητίζει όσους δεν υποτάσσονται και επιμένουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Να μαγνητίζει όσους είναι «Πρωταγωνιστές στη ζωή, όχι εθελοντές στην υποταγή». Η συμμετοχή κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα, αλλά και η ανταπόκριση που το Φεστιβάλ βρήκε ταξιδεύοντας στην Ελλάδα ολόκληρο το καλοκαίρι, υπογραμμίζουν την ελπιδοφόρα πεποίθηση πως η ΚΝΕ και τα όσα πρεσβεύει, το ΚΚΕ με τις θέσεις και τις προτάσεις του, βρίσκουν απήχηση στους νέους. Ολο και περισσότεροι είναι αυτοί που είτε μέσα από τις γραμμές τους είτε συμπορευόμενοι παίρνουν τη θέση τους στο κίνημα της αντίστασης και της αντεπίθεσης.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι γιορτή ζωής, αγωνιστικής ανάτασης, αισιοδοξίας για το αύριο, μπολιασμένη με μηνύματα συλλογικότητας, αλληλεγγύης. Κορυφαίες στιγμές στα πλαίσιά του η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη, την Παρασκευή στις 9.30μ.μ. και της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα το Σάββατο, στις 9μ.μ. Ας είμαστε όλοι εκεί, δυναμικά παρόντες. Τα παιδιά της ΚΝΕ απευθύνουν προσκλητήριο συμμετοχής και συστράτευσης στον αγώνα που δίνουν στο πλευρό του ΚΚΕ. Προσκλητήριο συσπείρωσης και πάλης μπροστά στις εκλογές, αλλά και στον κίνδυνο που διατρέχει πάλι η παγκόσμια ειρήνη από την αυξανόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που κινδυνεύουν, την κατάκτηση νέων, για να τεθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου πάλης του οποίου η νεολαία θα αποτελεί βασική συνιστώσα, στο πλευρό του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.

Το Φεστιβάλ περιμένει όλους όσοι δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό. Ας ανταμώσουμε όλοι εκεί μετατρέποντάς το σε μια μεγάλη διαδήλωση, που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα: Είμαστε εμείς πρωταγωνιστές της ζωής, μπορούμε και θα γράψουμε τη συνέχεια και το τέλος του «έργου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ