Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο στρατός του ευρω-ιμπεριαλισμού

H Σύνοδος Κορυφής της Σεβίλλης αποτέλεσε ένα καθοριστικό βήμα για την ευρω-ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση. Με βάση την απόφαση των «15» ο λεγόμενος ευρωστρατός αποκτά πλέον σάρκα και οστά και η πρώτη του «ανθρωπιστική» δράση τοποθετείται χρονικά για τον Οκτώβρη, οπότε και αναμένεται να υπάρξει «αλλαγή φρουράς» με την αντικατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στα Σκόπια από τις στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ. Παράλληλα, όπως καταγράφεται στα Συμπεράσματα της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι φιλοδοξούν να αναλάβουν και «αστυνομική δράση», αυτή τη φορά στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη...

***

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έλαβαν χώρα στην ισπανική πόλη, η ΕΕ θα μπορεί να αποφασίζει στρατιωτική δράση εκτός των συνόρων της, λαμβάνοντας αποφάσεις «κατά περίπτωση». Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο ιμπεριαλιστικός κατασταλτικός μηχανισμός, που θα αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα της ΕΕ και φυσικά το δεξί χέρι του ΝΑΤΟ, θα τίθεται κάθε φορά σε λειτουργία κατά το δοκούν των ευρω-ΝΑΤΟικών συμφερόντων και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του ευρω-ατλαντισμού.

Η σημασία αυτού του οργάνου του θανάτου και των επεμβάσεων κατά τρίτων χωρών, που βρίσκεται στα χέρια των ιμπεριαλιστών των Βρυξελλών, επιχειρήθηκε στο εσωτερικό της χώρας να υποβαθμιστεί σαν μια υπόθεση που αφορά απλά και μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι αφορά όλους τους λαούς. Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει σοβαρούς λόγους να είναι αντίθετος με τον «ευρωστρατό» όχι μόνο διότι εισάγει και εντός της ΕΕ το ΝΑΤΟικό καθεστώς της αδιαφορίας (τουλάχιστον) σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της Αγκυρας κατά της Ελλάδας, αλλά και διότι ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ευρωστρατού αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα του λαού μας.

***

Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος, τη μετατροπή δηλαδή του ευρωστρατού σε παράγοντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, παρά την προσπάθεια του κ. Σημίτη και της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσουν το μαύρο - άσπρο, η πραγματικότητα βοά: Το κείμενο της Κωνσταντινούπολης κάθε άλλο παρά αποσύρθηκε. Η Τουρκία μπορεί να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Ευρω-στρατιωτικοποιημένης Ενωσης και να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο νησιωτικό της χώρο, καθώς και να συνεχίζει - με τη βούλα της ΕΕ πλέον - τις προκλήσεις της στην Κύπρο. Η παραπάνω κατάσταση κάθε άλλο παρά ανατράπηκε στη Σεβίλλη. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται το αντίθετο δεν αποτελεί παρά ένα αποπροσανατολιστικό παραμύθι, διανθισμένο με χοντροκομμένα ψεύδη, για εσωτερική κατανάλωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ