Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η μάχη του Ασφαλιστικού

Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης τον αιώνα που πέρασε. Κι αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη επισήμανση έχει αξία αυτή που λέει ότι μπορούμε να ανακόψουμε την αντίστροφη μέτρηση, αξιοποιώντας κάθε λεπτό, κάθε στιγμή για την οργάνωση της πάλης, για να δοθεί η μάχη της υπεράσπισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με όρους ταξικού κινήματος, στους δρόμους του αγώνα.

Καμία αυταπάτη. Οι ανατροπές που εισάγονται είναι βαθύτατες. Και - ίσως το πλέον σοβαρό - ανοίγουν το δρόμο για τα πολύ χειρότερα. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει, θέτοντας σε λειτουργία όλους τους μηχανισμούς προπαγάνδας, υποβοηθούμενη από τα συγκροτήματα του Τύπου, την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με την εργατική τάξη. Αλλωστε η συγκυρία είναι ευνοϊκή γι' αυτήν. Στην κεφαλή της ΓΣΕΕ βρίσκονται οι έμπιστοί της, αυτοί που επέλεξαν να γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Καμία ψευδαίσθηση. Το νομοσχέδιο δεν παρεκκλίνει στην ουσία του από τις περσινές προτάσεις Γιαννίτση. Η μόνη «ουσιαστική» αλλαγή είναι η μέθοδος που το πλασάρουν για να μην ξεσηκωθούν ως και οι πέτρες. Προβάλλουν κάποιες ψευτορυθμίσεις ως ευνοϊκές για τους εργαζόμενους, όμως κι αυτές ακυρώνονται από την πραγματικότητα των ολοένα και περισσότερο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που καθιστά απαγορευτική για όλο και περισσότερους τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Αποκρύπτουν την ουσία των μέτρων. Οι συντάξεις μειώνονται, τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται, χτυπιέται το σύνολο των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακόμη περισσότερο, χτυπιέται ο δημόσιος χαρακτήρας του, ενώ ενισχύονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που καραδοκούν στη γωνία για να βάλουν άγριο χέρι στα αποθεματικά των ταμείων και όχι μόνο σ' αυτά.

Δουλιά λοιπόν ως το θάνατο. Σύνταξη - ελεημοσύνη. Παροχές φτώχειας και αθλιότητας. Αυτό το μέλλον σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ, τα διάφορα φερέφωνα και τα στηρίγματά της, όπου κι αν αυτά συναντώνται. Ολα αυτά όταν με τον ιδρώτα των εργαζομένων ο πλούτος αυξάνει και συγκεντρώνεται προκλητικά στα χέρια όλο και λιγότερων. Οταν η τεχνολογία είναι τέτοια που θα επέτρεπε σημαντικά και γενικευμένα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Νομοθετεί τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. «Χορταίνει» την απληστία και την αδηφαγία του, προσφέροντάς του στο πιάτο κατακτήσεις που θεμελιώθηκαν με αίμα.

Το νομοσχέδιο ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου ενάντια στους εργάτες, τους υπαλλήλους, όλο το λαό. Και πέρα από την ύπαρξη μιας οικτρής μειοψηφίας λιποτακτών και προδοτών - όπως σε κάθε πόλεμο - υπάρχουν πολύ περισσότεροι μαχητές. Κι αυτοί είμαστε χιλιάδες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη από θέσεις ταξικής ενότητας και πάλης και με την αισιοδοξία ότι μπορούμε να νικήσουμε!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ