Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι πραγματικοί τρομοκράτες

Κάθε οικονομική ενίσχυση σε λαϊκά κινήματα, που παλεύουν εναντίον της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, αποτελεί ποινικό αδίκημα... Αυτό επικύρωσε χτες, στη βουλή, η κυβέρνηση με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΣΥΝ, οι οποίοι υπερψήφισαν τη διεθνή σύμβαση για την «καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Τα χρήματα, δηλαδή, που θα συγκεντρώνουν μαζικές οργανώσεις της πατρίδας μας, ως εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, προκειμένου να ανακουφίσουν λαούς που δολοφονούνται από την πολεμική μηχανή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη, άρα ποινικά κολάσιμη πράξη, αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι χρηματοδοτούν τρομοκράτες!

Η εκστρατεία «κατά της τρομοκρατίας», ιδιαίτερα μετά την 11η του Σεπτέμβρη, στην πραγματικότητα, είναι μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση, για την καταστολή των λαϊκών εθνικοαπελευθερωτικών και επαναστατικών κινημάτων, που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό. Την ίδια στιγμή που οι λαοί βαφτίζονται «τρομοκράτες», μια εξόφθαλμη τρομοκρατική πολιτική επίθεση από τους πραγματικούς τρομοκράτες, τους ιμπεριαλιστές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τη βιώνουν στο πετσί τους οι χιλιάδες δολοφονούμενοι από τον ισραηλινό στρατό Παλαιστίνιοι. Τη γνωρίζει ο λαός του Αφγανιστάν. Την έζησε ο λαός της Γιουγκοσλαβίας. Τη γνώρισαν τα 1.000.000 παιδιά στο Ιράκ, που καταδικάστηκαν άδικα σ' έναν αργό θάνατο, λόγω του εμπάργκο. Για πάνω από 40 χρόνια, βιώνει τις συνέπειες του αποκλεισμού ο λαός της Κούβας. Ολοι αυτοί οι λαοί έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκράτες»... Οι αντιιμπεριαλιστές, οι πατριώτες, οι αγωνιστές όπου Γης χαρακτηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συνεταίρους τους ως τρομοκράτες. Εχουν σαν στόχο μέχρι και αγωνιστές της αντίστασης, της αντιδικτατορικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ακόμη και στη χώρα μας, να τους χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες», μόνο και μόνο γιατί αντιστάθηκαν. Εξάλλου, όπως ξεκάθαρα είπε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της συγκεκριμένης σύμβασης, «σήμερα το τι είναι τρομοκρατία το ορίζει ο ισχυρός»! Οι ΗΠΑ, λοιπόν, δίνουν τον τίτλο!

Οι ιμπεριαλιστές κάνουν πολέμους, δολοφονούν ανθρώπους, ασκούν κρατική τρομοκρατία, μοιράζοντας τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, προωθώντας τα συμφέροντά τους. Παράλληλα, φροντίζουν να αντιμετωπίσουν και τις τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις, που καταδικάζουν την πολιτική τους, «χτίζοντας» νέα νομικά «οπλοστάσια», με «αντιτρομοκρατικούς νόμους», ενώ, την ίδια στιγμή, οι μυστικές τους υπηρεσίες οργανώνουν πραξικοπήματα, καθοδηγούν προβοκάτσιες και άλλες δολοφονικές τρομοκρατικές ενέργειες, που είναι ξένες με το λαϊκό κίνημα. Στο μέλλον, δεν αποκλείεται να καταδικάζουν και να απαγορεύουν ακόμα και τη φραστική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους λαούς...

Μπροστά στην εξελισσόμενη αντιδραστική πραγματικότητα. Μπροστά στην τρομοκρατική πολιτική τους. Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση, που εξαπολύει η «νέα τάξη», οι λαοί δεν έχουν άλλο όπλο, από το δικό τους μαχητικό, μαζικό κοινωνικοπολιτικό αγώνα, με τις μορφές πάλης που επιλέγουν οι ίδιοι. Οταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει με περίσσιο θράσος ότι «η τρομοκρατία πυροδοτεί τον κύκλο της βίας», για να καθαγιάσει τη βία του δικού τους πολέμου, οι λαοί μπορούν και πρέπει να αντισταθούν στην κρατική τρομοκρατία σε κάθε χώρα, να δυναμώσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, να συγκρουστούν με την πολιτική της βίας και του πολέμου, αλλά και με τις δυνάμεις που την ασκούν έως την οριστική ανατροπή τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ