Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντίσταση στους εγκληματίες

Δεν είναι η πρώτη φορά, που Αμερικάνοι στρατιωτικοί -που υπηρετούν στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας στην Κρήτη, επιτίθενται, ξυλοφορτώνουν, τραυματίζουν και ληστεύουν ανύποπτους κατοίκους των Χανίων. Το τελευταίο κρούσμα των αποθρασυμένων Αμερικανών στρατιωτικών, που τραυμάτισαν και λήστεψαν τη Χανιώτισσα Α. Κάλλου, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προκλητικών, παρόμοιων περιστατικών, τραμπουκισμών και απειλών σε βάρος των καταστηματαρχών και πολιτών της περιοχής. Πρόκειται για φαινόμενα που προκαλούν άνθρωποι με τη νοοτροπία του επικυρίαρχου, που απευθύνονται σε υποτελείς κατεχόμενης χώρας.

Μ' αυτήν τη νοοτροπία του επικυρίαρχου καθοδηγούνται και εκπαιδεύονται οι Αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες, αφού η πολιτική του «ανήκομεν εις τη Δύσιν» που χαρακτηρίζει τα κόμματα του κεφαλαίου, του «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς και του «είμαστε με τους Αμερικάνους» του Κ. Σημίτη και της κυβέρνησής του, δηλώνουν και την πλήρη δουλοφροσύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι, λοιπόν, η πολιτική της ταύτισης με όλους τους σχεδιασμούς των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση και στηρίζεται από τη ΝΔ που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι και αποθρασύνει τους Αμερικανονατοϊκούς εγκληματίες να ενεργούν εγκληματικά σε βάρος των πολιτών και της χώρας.

Οι Αμερικανονατοϊκοί δολοφόνοι που βρίσκονται στη χώρα μας, όπως και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, για να προωθούν τα δικά τους άνομα συμφέροντα, μη διστάζοντας να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν αμάχους, παιδιά, γέρους, ασφαλώς δε θα δίσταζαν να προκαλούν και τις χώρες που τους φιλοξενούν. Πολύ περισσότερο, όταν οι κυβερνήσεις τους, όπως η κυβέρνηση Σημίτη, σε κάθε περίπτωση υποκλίνονται μπροστά στις απαιτήσεις τους, αναλαμβάνοντας το ρόλο της «ορντινάτσας». Αυτή η υποτελής στάση, όπως έδειξε και η στάση των διωκτικών αρχών των Χανίων που επί 10 μέρες κράτησαν κρυφό το γεγονός, καλλιεργεί συστηματικά σε ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον του κρατικού μηχανισμού την αντίληψη του ραγιά!

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την υποτακτική στάση της, ωστόσο, ο ελληνικός λαός έχει μάθει να αγωνίζεται. Αντιπαλεύει με περηφάνια, μαχητικά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα -και είναι χαρακτηριστική η καθολική σχεδόν αντιπαράθεση του λαού μας στην Ευρω-ΑμερικανοΝΑΤΟική εγκληματική επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και άλλες χώρες. Μαζί με τους Χανιώτες που κινητοποιούνται, όλος ο λαός καταγγέλλει με οργή και απαιτεί να τιμωρηθούν, στη χώρα μας, παραδειγματικά οι Αμερικανοί γκάνγκστερ. Ο ελληνικός λαός επιμένει να αντιστέκεται. Δεν εξαγοράζεται από τα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών ούτε ανέχεται τις προσβολές και τις εγκληματικές πράξεις τους. Απαιτεί να φύγει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα πυρηνικά τους, που αποτελούν μόνιμη απειλή για τη χώρα και το λαό μας. Να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ