Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δυναμικό ξεκίνημα

Πρώτη μέρα, σήμερα, της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, με το κουπόνι στο χέρι απευθύνονται στους συναγωνιστές στους καθημερινούς αγώνες, στους ψηφοφόρους του Κόμματος, όσο γίνεται πιο πλατιά στο λαό, για να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ. Είναι σημαντικό ζήτημα να έχει το ΚΚΕ τα οικονομικά μέσα για να στηρίξει και να ενισχύσει ακόμη πιο αποφασιστικά την πολιτική δράση του.

Η υπόθεση της προώθησης της πολιτικής του ΚΚΕ, η δράση για την συγρότηση κοινωνικοπολιτικών συσπειρώσεων στα διάφορα μέτωπα πάλης με προοπτική το λαϊκό μέτωπο, απαιτεί τη δραστήρια συνειδητή δουλειά όλων μας, μελών και στελεχών του Κόμματος, των φίλων και των οπαδών του, αλλά η προώθηση της πολιτικής του εξαρτάται επίσης, στο μέγιστο βαθμό, από την οικονομική στήριξη. Κι αυτό γίνεται ακόμα πιο κατανοητό, αν αναλογιστούμε πως τα αστικά κόμματα έχουν απλόχερα την οικονομική στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου ώστε να προωθούν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του ΚΚΕ, όπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕ, αυξάνουν σήμερα καθώς η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού παίρνει ανοιχτό πολεμικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Και, το ΚΚΕ επιβάλλεται να ξεδιπλώσει πλατιά, ενωτική, μαζική πολιτική δράση και να εντείνει τις προσπάθειες για αγωνιστική συσπείρωση του λαού για την απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης. Για το δυνάμωμα του φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για απεμπλοκή της χώρας μας από τον άδικο αυτό πόλεμο κατά των λαών.

Ετσι, απευθυνόμαστε θαρρετά, στον ευρύτερο δυνατό αριθμό οπαδών και φίλων, ψηφοφόρων του Κόμματος. Μιλάμε ανοιχτά στον κάθε εργαζόμενο, στον καθένα ανεξάρτητα από την πολιτική του ένταξη, σ'όλους όσοι αναγνωρίζουν το ρόλο του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων, την πάλη για νέες λαϊκές κατακτήσεις και βελτίωση της ζωής του. Επίσης, για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της χώρας, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλιστικό αύριο του τόπου.

Μπροστά στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2001, οι κομμουνιστές θέτοντας ως καθήκον τους την επιτυχία της, την κάλυψη και υπερκάλυψη των ατομικών στόχων και του συνολικού πλάνου του Κόμματος, είναι βέβαιο ότι παίρνουν όλα τα μέτρα γι' αυτήν την επιτυχία. Και, επειδή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», στο χέρι των κομμουνιστών είναι να πετύχουν ένα δυναμικό ξεκίνημα, για την υπερκάλυψη των στόχων της πρώτης μέρας. Ταυτόχρονα, μεθοδικά, με πρόγραμμα και ενδιάμεσους στόχους, προχωρούμε αποφασιστικά στα επόμενα βήματα, συνδέοντας την πολιτική δουλιά και δράση με την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης αποτελεί ουσιαστική συμβολή στη νίκη του λαϊκού κινήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ