Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η «παγκοσμιοποίηση της τρομοκρατίας»

Αποκαλυπτικά και συνάμα ιδιαίτερα ανησυχητικά για το χαρακτήρα των «αντιτρομοκρατικών μέτρων» που προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς σε πλανητική κλίμακα τα όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή». Κατ' αρχήν διαπιστώνει ότι «το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί διεθνώς» (δεν εξετάζει πώς και γιατί δημιουργήθηκε...) «διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον για τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση της ασφάλειας», η οποία «έτσι και αλλιώς ήταν ένα από τα θέματα που εδώ και καιρό επεδίωκαν οι ΗΠΑ»! Αυτή η «παγκοσμιοποίηση της ασφάλειας» δεν είναι παρά μια κομψή διατύπωση της «διεθνούς της τρομοκρατίας» υπό τις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, «θα τείνει να επιβληθεί με ταχύ και βίαιο τρόπο»! Πώς; Ο υπουργός είναι σαφής. Ενιαία, από τα όργανα της ΕΕ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, «με ενιαίες πολιτικές, με ενιαία συστήματα και κοινά μέτρα κατά της τρομοκρατίας». Θα οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα σε διαδικασίες ενοποίησης των συστημάτων ασφαλείας και δικαίου με τις ΗΠΑ, διαβλέπει ο υπουργός.

Φυσικά ο Μιχ. Χρυοσοχοΐδης «κομίζει γλαύκα ες Αθήνας». Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που υπαγορεύουν τους στόχους και το περιεχόμενο στην «παγκοσμιοποίηση της ασφάλειας». Εδώ και καιρό έχουν αποστείλει έναν «κατάλογο 47 σημείων» στους Ευρωπαίους «εταίρους», ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από το «ενιαίο αντιτρομοκρατικό σχέδιο». Με το «σχέδιο» αυτό δεν ορίζεται απλά τι είναι «τρομοκρατία» και ποιος είναι «τρομοκράτης», αλλά και τα μέσα και τα εργαλεία με τα οποία θα αντιμετωπιστούν. Στην πραγματικότητα, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών των κρατών - μελών της ΕΕ, αλλά και οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης θα εργάζονται για το μεγάλο αφεντικό της «νέας τάξης». Ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζουν και τον «εσωτερικό εχθρό». Ο ορισμός της τρομοκρατίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο τρομοκράτης είναι εκείνος που στρέφεται κατά των «πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών μιας χώρας»(!), δεν είναι βέβαια «αυθαίρετος», αλλά είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον «αντιτρομοκρατικό νόμο» που ψήφισε η αμερικανική Γερουσία την περασμένη βδομάδα.

Με άλλα λόγια, η «παγκοσμιοποίηση της ασφάλειας» είναι η άλλη όψη της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και αναπόφευκτη εξέλιξή της προκειμένου να διατηρηθεί με όλα τα μέσα το σιδερόφρακτο καθεστώς της «νέας τάξης». Αν κάτι προκαλεί εντύπωση από τη συνέντευξη του Μιχ. Χρυσοχοΐδη είναι ότι ο ίδιος παραδέχεται πως η μόνη εγγύηση που υπάρχει για να μην υπάρξει καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από αυτή την «παγκοσμιοποίηση της ασφάλειας» είναι «η αντίσταση των λαών»! Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι από την πλευρά των κρατούντων η πρόθεση είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από τις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι λαοί όμως δεν πρόκειται να κάνουν «χαρακίρι», ούτε θα επιτρέψουν πισωγυρίσματα στο Μεσαίωνα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ