Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι λαοί σηκώνουν ανάστημα

Μέσα από τα σύννεφα του «άγνωστου πολέμου» που σκεπάζουν τον πλανήτη μας ξεπροβάλλει μια αχτίνα φωτός. Είναι η παγκόσμια κινητοποίηση των λαών, που αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στην παγκόσμια αβεβαιότητα. Πρόκειται για τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου του κόσμου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου πολεμική κινητοποίηση των Αμερικανών και των άλλων ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, που στοχεύει σ' έναν «αόρατο εχθρό», με πρόσχημα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ν. Υόρκη και την Ουάσιγκτον της 11ης Σεπτέμβρη. Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει μια ολόπλευρη και πολύμορφη εκστρατεία ιδεολογικής τρομοκρατίας των λαών.

Πρόκειται για την προπαγάνδα του πολέμου που τη ζούμε καθημερινά στη χώρα μας. Και τι δεν ακούσαμε από τους ορκισμένους εργολάβους της υποτέλειας, τους ντόπιους αντιπροσώπους της PAX AMERICANA. Αμα κινητοποιηθεί ο λαός, λένε, ενάντια στον πόλεμο, κατά της ελληνικής εμπλοκής και καταγγείλει τον ιμπεριαλισμό ως τη γενεσιουργό αιτία της κάθε είδους τρομοκρατίας «θα μας ταυτίσουν με τους Ταλιμπάν». Η απάντηση, όμως, τους ήρθε και είναι αποστομωτική. Θα είναι δε όλο και πιο έντονη και κατηγορηματική από δω και μπρος. Ακούγεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του πολύπαθου πλανήτη. Ακούγεται και στις ίδιες τις ΗΠΑ, στην ίδια τη Ν. Υόρκη. Είναι η φωνή των λαών που λένε «όχι» στον πόλεμο και χωρίς να μένουν μόνο σ' αυτό καταδεικνύουν και τον ιμπεριαλισμό, ως το μεγάλο εχθρό της ανθρωπότητας.

Το μήνυμα που προβάλλει και φωτίζει τη μοναδική διέξοδο η οποία υπάρχει, μέσα στο πολεμικό αδιέξοδο που θέλει να οδηγήσει και να βυθίσει την ανθρωπότητα ο ιμπεριαλισμός, η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, είναι ότι υπάρχει μια χρυσή εφεδρεία για την ειρήνη, για το μέλλον. Αυτή η χρυσή εφεδρεία, είναι οι λαοί που, ακυρώνοντας την καταιγιστική προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού, σηκώνουν ανάστημα και διεκδικούν όχι απλά να έχουν λόγο για τις τύχες τους, αλλά να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί, αν το θελήσει, να ανατρέψει το ζοφερό σκηνικό που στήνεται.

Εξάλλου, η παγκόσμια καπιταλιστική δικτατορία που η PAX AMERICANA προωθεί, επιβάλλοντας έναν παγκόσμιο στρατιωτικό νόμο, αφορά τους ανά την υφήλιο εργαζόμενους, τους λαούς συνολικά, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Στο χέρι τους, στο χέρι όλων μας είναι να μη γίνουμε αναλώσιμο υλικό στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, αλλά δύναμη αντίστασης και ανατροπής του νεοταξικού σκηνικού. Ο ιμπεριαλισμός, όσο κι αν θεωρείται παντοδύναμος, δεν είναι αήττητος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ