Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο «τρομονόμος» δε θα περάσει!

Επειτα από «κυοφορία» μηνών επήλθε η τερατογένεση του «τρομονόμου», ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Βουλή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των μαζικών φορέων του λαού, μα και της επιστημονικής κοινότητας, που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ευθεία βολή στην «καρδιά» λαϊκών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Αξίζει μόνο να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχική δεκαμελή νομοπαρασκευαστική επιτροπή παραιτήθηκαν τα επτά μέλη! Η πανθομολογούμενη αντιδραστική στροφή, που θα σηματοδοτήσει για την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου το «τρομοέκτρωμα», μοιάζει να μην προβληματίζει τα κυβερνητικά επιτελεία. Αλλωστε οι λόγοι που το επιβάλλουν έχουν να κάνουν ακριβώς με τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη άσκηση μιας πολιτικής βαθιά αντιλαϊκής, η οποία θα βρίσκει απέναντί της ένα όλο και πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα.

Εξάλλου, η άνοδος του κινήματος, οι αγώνες, που αναπτύσσονται όλο και πιο μαχητικοί το τελευταίο διάστημα, έχουν θορυβήσει την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Αποκτά γι' αυτούς ζωτική σημασία η ανάγκη να θωρακίσουν την εξουσία τους έναντι όποιου την αμφισβητεί, να αφοπλίσουν το λαό, να βάλουν εμπόδια στη δράση του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα στην αιχμή του, στο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα. Είναι άλλωστε πεπεισμένοι ότι θα το βρίσκουν μπροστά τους, ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις θα μετατρέπουν τη λαϊκή οργή σε οργανωμένη πάλη. Οτι το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα θα εναντιώνεται πιο αποφασιστικά όσο πιο εξόφθαλμα η χώρα θα μετατρέπεται σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, που ήδη έχουν μόνιμα εγκατασταθεί στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο, που ήδη έχουν τη Θεσσαλονίκη ως βάση εφόρμησης στα πολύπαθα Βαλκάνια, που ήδη συζητούν για την εισδοχή της Ελλάδας στο φρικιαστικής σύλληψης «σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας» των ΗΠΑ.

Και μη φανταστεί κανείς ότι το «τρομονομοθέτημα» οφείλει την ύπαρξή του στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά και μόνο. Είχαν προηγηθεί οι ασφυκτικές πιέσεις για σκλήρυνση της ποινικής νομοθεσίας από τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η «σύλληψη» έγινε στα «μυαλά» όλων όσοι πάση θυσία επιδιώκουν την εδραίωση της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων», γνωρίζοντας ότι γι' αυτό προϋπόθεση είναι να χτυπηθούν όσοι την αντιπαλεύουν, όσοι στόχο έχουν την ανατροπή της. Οποιος εξακολουθεί να αμφιβάλλει για τους πραγματικούς στόχους του «εκτρώματος», δεν έχει παρά να ανατρέξει στις εκθέσεις περί τρομοκρατίας των ΗΠΑ που εικονογραφούνται με διαδηλώσεις Ελλήνων φιλειρηνιστών! Οποιος δεν μπορεί να φανταστεί πώς στην πράξη θα εφαρμοστεί ο «τρομονόμος», δεν έχει παρά να αναζητήσει τα δείγματα γραφής του πρόσφατου παρελθόντος. Το «δειγματολόγιο» είναι εξαιρετικά «πλούσιο» από λυσσαλέα χτυπήματα των ΜΑΤ ή «γνωστών-αγνώστων» εναντίον διαδηλωτών, έως απρόκλητες επιθέσεις, όπως στη Λάρισα την Κυριακή, όπου χτύπησαν μέχρι και τον βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα!

Το «αστυνομικό κράτος» θωρακίζεται για να αντιμετωπίσει τον «εχθρό-λαό». Αυτή τη φορά είναι κάτι παραπάνω από χρέος κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου, κάθε ανθρώπου που θέλει να ζει με αξιοπρέπεια, να αντισταθεί, να μην αφήσει την κρατική τρομοκρατία να περάσει! Ολοι στους δρόμους, λοιπόν, όλοι την Πέμπτη στο συλλαλητήριο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Είναι ζήτημα τιμής, είναι χρέος η συμμετοχή μας, με βαθιά γνώση και πεποίθηση πως η λαϊκή πάλη μπορεί να εμποδίσει την ψήφιση του «τρομονόμου», μπορεί να τον καταστήσει ανενεργό, μπορεί να νικήσει και τους λόγους που τον επιβάλλουν και τους εμπνευστές του...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ