Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην κλιμάκωση του αγώνα η προοπτική

Ενα ακόμα βροντερό, όπως φαίνεται, και προς πολλούς αποδέκτες, μήνυμα, στέλνει σήμερα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι αγρότες στην πορεία κλιμάκωσης των λαϊκών αγώνων ενάντια στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων υπηρετών της αντιλαϊκής πολιτικής, με αιχμή τα μέτρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Πιο αποφασιστικά, με την εμπειρία των πρόσφατων αλλά και παλιότερων εργατικών κινητοποιήσεων που εξανάγκασαν την κυβέρνηση και τους κολαούζους της σε ελιγμούς υποχώρησης στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, ανεβάζοντας την ταξική ενότητά τους, απεργούν και βγαίνουν σήμερα στους δρόμους με τα δικά τους προαπαιτούμενα στα λάβαρά τους: όχι μόνον για τη διατήρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους που απειλούνται με κατεδάφιση, αλλά και να διεκδικήσουν μέτρα και ρυθμίσεις που θα απαντούν στις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες τους.

Κι αν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της χυδαίας προπαγάνδας της προσπαθούν να ελιχθούν μπροστά στην καθολική λαϊκή αντίδραση σχετικά με τα μέτρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, οι εργαζόμενοι με τη μεγαλύτερη δύναμη του αγώνα τους απορρίπτουν τους ελιγμούς εξαπάτησης. Προειδοποιούν και διεκδικούν: Οχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά αναβάθμισή της με κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων πείνας, αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, μέτρα υπέρ των ανέργων σε συνδυασμό με την κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, για 35ωρο - 7ωρο -πενθήμερο κλπ.

Η σημερινή πανελλαδική - πανεργατική απεργία που έρχεται σαν κλιμάκωση της προηγούμενης της 26ης Απρίλη και της εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι ένας ακόμα κρίκος στην πορεία αγωνιστικής κλιμάκωσης που κάτω από τη δράση και την απαίτηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων αυτών δίνει «φτερά» στους ίδιους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ανεβάζοντας τη συμμετοχή και την αγωνιστική ενότητά τους και με τα άλλα στρώματα των εργαζομένων, τους Επαγγελματοβιοτέχνες που κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά τους και τους αγρότες που ξεκληρίζει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η αγωνιστική συμπαράταξη εργαζομένων, ΕΒΕ, αγροτών, είναι η καλύτερη απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα. Για να διεκδικήσουν όλοι μαζί, με τη δύναμη του ενωμένου αγώνα τους όχι μόνον τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους αλλά μια άλλη γενικότερη φιλολαϊκή πολιτική ενάντια στην εφαρμοζόμενη χρόνια τώρα αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα. Αλλος δρόμος αποτελεσματικός για τα λαϊκά δικαιώματα δεν υπάρχει. Γι' αυτό όπως δείχνουν και οι κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν, τώρα, συνέχιση με κλιμάκωση των αγώνων, στους τόπους δουλιάς, στις πόλεις και τα χωριά. Η απαίτηση αυτή βάζει μπροστά στις ευθύνες τους τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων: Κανένας κοινωνικός διάλογος - απάτη δεν είναι αποδεκτός γιατί, πολύ απλά, βάζει στον προκρούστη των αντιλαϊκών επιλογών τα λαϊκά δικαιώματα, όπως έγινε με τα εργασιακά, τους πρώιμους αντιασφαλιστικούς νόμους κλπ. Ο μόνος διάλογος που καταλαβαίνουν η κυβέρνηση και οι άλλοι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής και το μεγάλο κεφάλαιο που στηρίζουν, είναι ο διάλογος του αγώνα μέχρι τέλους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ