Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης

«

Θέλουμε την ειρήνη για να μη γίνουν βάσεις πυραύλων και καταστραφεί η Ελλάς. Θέλουμε την ειρήνη για να έχουμε φιλικές σχέσεις με τους λαούς των γειτονικών μας βαλκανικών λαών». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον μαχητή και αγωνιστή της ειρήνης και είναι απόσπασμα από την πρώτη του προεκλογική ομιλία στις εκλογές του 1961. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο του ΝΑΤΟ και τα Βαλκάνια σε πεδίο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πυρηνικών δοκιμών του ευρωατλαντικού φασισμού... Στρατοί κατοχής, νεκροί, φτώχεια και φόβος είναι τα «δώρα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων στους λαούς της ανθρωπότητας!

Οι ιμπεριαλιστές τρομοκρατούν, «σπέρνουν» τρόμο και όλεθρο για να καθυποτάξουν συνειδήσεις. Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς, «εισπράττουν» οργή και διάθεση γι' αντίσταση. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη. Οι λαοί παλεύουν για την ειρήνη. Σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπηδούν κινήματα, που αμφισβητούν την κυριαρχία τους και αντιστέκονται. Στην πατρίδα μας, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή. Τούτες τις μέρες, ολόκληρο το μήνα Μάη, σε κάθε γωνιά της χώρας, θα πραγματοποιηθούν πλήθος κινητοποιήσεων.

Ο Μάης ανακηρύχτηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Ηδη, οι επιτροπές ειρήνης, σε συνεργασία με πολλές μαζικές οργανώσεις, έχουν προγραμματίσει πολύμορφες δραστηριότητες. Χιλιάδες φίλοι της ειρήνης θα πορευτούν και φέτος, την Κυριακή 13 του Μάη, από το Μαραθώνα στην Αθήνα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ολες τις μέρες που θα προηγηθούν από τη Μαραθώνια Πορεία, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν μέσα σ' αυτόν το μήνα, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και αποκλεισμοί βάσεων θα λάβουν χώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο λαός μας θα διαδηλώσει τη θέλησή του, να αγωνιστεί για να ανατρέψει τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης.

Βέβαια, αυτός ο αγώνας δεν έχει τις ευλογίες των εκπροσώπων της Νέας Τάξης. Δε θα μπορούσε να τις έχει ένας λαϊκός αγώνας, που πλήττει τα συμφέροντά τους. Αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και καταρρίπτει το μύθο που προσπαθούν να «καλλιεργήσουν» τα ΝΑΤΟικά επιτελεία, περί «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων και πολέμων. Και το χειρότερο... Αφυπνίζει τις λαϊκές συνειδήσεις... Με την τρομοκρατία των όπλων, το ΝΑΤΟ επέβαλε το Σύμφωνο Σταθερότητας στα Βαλκάνια, θέτοντας τις χώρες της περιοχής σε καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Οι ιμπεριαλιστές γνωρίζουν εκ πείρας ότι οι στρατιωτικές τους επεμβάσεις ...κοστίζουν, υλικά και ηθικά. Ομως, με κάθε τρόπο, επιδιώκουν να εξαλείψουν κάθε φωνή, που βάλλει εναντίον τους. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, κατασκευάζουν νόμους, τους οποίους παραδίδουν προς χρήση στους κατά τόπους εκφραστές της «φιλοσοφίας» τους και, για να γίνουν αυτοί «αρεστοί» από τους λαούς, «βαφτίζονται» νόμοι για την πάταξη της ...τρομοκρατίας.

Ο «τρομονόμος», που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και έχει την έγκριση και της ΝΔ, θα έχει στόχο να πλήξει και τις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις. Οι φιλειρηνιστές και οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις έχουν χαρακτηριστεί στο πρόσφατο παρελθόν από εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι μεν «τρομοκράτες», οι δε «τρομοκρατικές ενέργειες». Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πώς αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον στη χώρα. Ο αγώνας για την ειρήνη, είναι αγώνας για τη ζωή και απαιτεί την καθολική συμμετοχή του ελληνικού λαού. Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών πρέπει να «σπάσει» στους δρόμους του αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ