Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φιλειρηνική... Ασφάλεια!

Σε αυτό τον τόπο είναι γνωστό σε όλους το ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» των μεταπολεμικών κυβερνήσεων και των αστυνομικών οργάνων τους για το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Σταθερά βρίσκεται στο επίκεντρο της «προσοχής» τους και τυγχάνει «ειδικού χειρισμού» και μεταχείρισης, ακριβώς λόγω της υποτελούς στάσης των κυβερνώντων, οι οποίοι συμπορεύονταν πάντα με τους πολεμοκάπηλους της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, ερχόμενοι σε κραυγαλέα αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Από την άποψη αυτή δεν προκαλεί καμία έκπληξη το χτεσινό κρούσμα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων της ΕΕΔΥΕ. Αλλά όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή σ' αυτή την τακτική, μα χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Οι «εκσυγχρονισμένοι» μηχανισμοί παρακολούθησης και καταστολής ήθελαν να μάθουν «από πρώτο χέρι» για... το πρόγραμμα δράσης του φιλειρηνικού κινήματος το επόμενο διάστημα και προκειμένου να επιτύχουν τον «ευγενή» στόχο τους δε δίστασαν να εμφανιστούν... ως δημοσιογράφοι για να αποσπάσουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Προφανώς ενδιαφέρονταν για «λεπτομέρειες», γιατί ο «Ρ» δημοσίευσε χτες ότι το φιλειρηνικό κίνημα, όπως αποφασίστηκε την προηγούμενη μέρα σε σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ με 20 μαζικούς φορείς, σχεδιάζει να δυναμώσει τον αγώνα του με πολύμορφες κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος και λαϊκό δικαστήριο για τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες, που διέπραξαν το νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου. Είναι φανερό ότι επί κυβέρνησης Σημίτη οι μέθοδοι δράσης της Ασφάλειας έχουν «εκσυγχρονιστεί», αλλά, βέβαια, πάντα, υπηρετούν τους ίδιους σκοτεινούς και αντιλαϊκούς στόχους και πολιτικές.

Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κόπτονταν για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσα από το «νέο» Σύνταγμα, την ίδια ώρα οι μηχανισμοί που, υποτίθεται, είναι θεματοφύλακες αυτών των δικαιωμάτων, παραβίαζαν βάναυσα τις πλέον στοιχειώδεις συνταγματικές ελευθερίες. Απέδειξαν έτσι στην πράξη τι εννοούν με τις βαρύγδουπες εκφράσεις και τα παχιά λόγια τους για την «αναζωογόνηση» της δημοκρατίας και τη «διεύρυνση της ελευθερίας» (Κ. Σημίτης). Μια δημοκρατία καταπίεσης και καταστολής του λαού. Ελάχιστη σημασία έχει αν αναγνωρίσουν - και βέβαια δεν πρόκειται να το κάνουν - τη βρώμικη και αντιδημοκρατική δράση των οργάνων τους. Θα ακολουθήσουν άλλη μια φορά τη γνωστή τακτική συσκότισης και κάλυψής τους, ακριβώς γιατί τα όργανα της τάξης βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Κανέναν, όμως, δεν μπορούν να εξαπατήσουν και κοροϊδέψουν. Αλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με ποιους έχουν να κάνουν.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, από την πολύμορφη και μαζική δράση του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. Ο λαός μας, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, συνειδητοποιεί ότι οι αρχιδολοφόνοι της «νέας τάξης» είναι η κυρίαρχη απειλή για την ειρήνη στον κόσμο. Αντιλαμβάνεται ότι όσο δε συναντούν την κατακραυγή και αντίσταση των λαών, θα αποθρασύνονται προετοιμάζοντας νέους πολέμους με τα «σύγχρονα» όπλα τους. Δε διστάζουν, μάλιστα, να προκαλούν ευθέως τους λαούς καυχώμενοι γιατί «τα όπλα τους είναι για να σκοτώνουν» και γι' αυτό φροντίζουν να είναι «εμπλουτισμένα» με ουράνιο. Δε θα τους περάσει, λοιπόν. Δεν πρέπει να τους περάσει. Το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας, που τους ξάφνιασε με τη σθεναρή παλλαϊκή αντίστασή του στο βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, θα βρεθεί και τούτες τις ώρες στην πρώτη γραμμή για να βάλει φρένο στα εγκλήματα των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ και στους εγχώριους συνεταίρους του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ