Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το κάλεσμα του ΚΚΕ

«O ελληνικός λαός μπορεί να εμπιστευτεί τις πολιτικές εκτιμήσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, γιατί μιλήσαμε έγκαιρα, γιατί αποτελέσαμε την κινητήρια δύναμη για να εκφραστούν τα γνήσια αντιπολεμικά αισθήματα, που υπάρχουν ζωντανά στον ελληνικό λαό, που έχει πολύτιμη πείρα για το τι σημαίνει ξενική στρατιωτική δολοφονική επέμβαση». Τα λόγια αυτά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τις συνέπειες του ΝΑΤΟικού πολέμου στα Βαλκάνια και για το θέμα της επικαιρότητας των ραδιενεργών όπλων, δεν είναι λόγια κομπορρημοσύνης και διεκδίκησης του αλάθητου, ούτε απονομής επαίνων. Αποτυπώνουν μια αλήθεια, που είναι αποδεκτή από όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους και από αυτούς που βγήκαν στους δρόμους την περίοδο του βρώμικου πολέμου και από αυτούς, που, κρυμμένοι πίσω από διάφορα άλλοθι, προτίμησαν τη ζεστασιά του καναπέ τους.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε με συνέπεια, χωρίς να μασάει τα λόγια του, όχι μόνο στην καταγγελία του πολέμου, αλλά και στην πολύμορφη οργάνωση της πάλης, στην πιο πλατιά συσπείρωση του λαού και της νεολαίας ενάντια στο έγκλημα, στους δολοφονικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και στην αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό. Οι κομμουνιστές έκαναν την επιλογή τους, στάθηκαν με το πλευρό ενός λαού, που διεκδικούσε την ανεξαρτησία του και, αποφασιστικά, με πράξεις και όχι με λόγια, μπήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική μηχανή των δήθεν δημοκρατών ανθρωπιστών. Το ίδιο κάνει και σήμερα το ΚΚΕ και απευθύνει το κάλεσμά του σε κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών του, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί σε όλα με τις θέσεις του.

Το πλαίσιο που προβάλλει έχει ένα συγκεκριμένο αναγκαίο και ρεαλιστικό περιεχόμενο διεκδίκησης. Οι πέντε άξονες που μπορούν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης ευρύτερων πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων είναι:

ΠΡΩΤΟ: Να γυρίσουν εδώ και τώρα τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα από τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, γιατί είναι εκτεθειμένα στους γνωστούς κινδύνους, όπως και οι κάτοικοι των εκεί περιοχών, αλλά και γιατί είναι δυνάμεις κατοχής και υπηρετούν τα συμφέροντα όλων εκείνων - και της ελληνικής πλουτοκρατίας - που θέλουν να προωθήσουν κεφάλαια, επενδύσεις, οικονομική ληστεία ενάντια στην περιοχή.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας σε νέους πολεμικούς γύρους στην περιοχή σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης είτε είναι πολυεθνικές, ευρωπαϊκές ή ΝΑΤΟικές και παρουσιάζονται από τους πολεμοκάπηλους ως ειρηνευτικές ή ανθρωπιστικές. Ούτε ένας φαντάρος να μη δεχτεί να γίνει μισθοφόρος τέτοιων σωμάτων.

ΤΡΙΤΟ: Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα που έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, να φύγουν οι ξένες βάσεις και το στρατιωτικό δόγμα της χώρας να είναι μόνο αμυντικό.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Να υπάρξει σύγχρονος πραγματικός ιατρικός έλεγχος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, πολιτών και φοιτητών, όχι μόνο σήμερα και εφ' άπαξ, αλλά και στη συνέχεια. Επιβάλλεται η επιστροφή των φοιτητών και η μεταγραφή στα ελληνικά πανεπιστήμια και, ταυτόχρονα, μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από την ΕΕ, που συμμετείχε στους βομβαρδισμούς.

ΠΕΜΠΤΟ: Να δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή στα πλαίσια του Κοινοβουλίου για την παραπέρα εξέταση των συνεπειών και την ανάδειξη των εγκληματικών πολιτικών.

Για όλους αυτούς τους στόχους, μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση και το ΚΚΕ θα συμβάλει σ' αυτήν την κατεύθυνση. Το ζήτημα που πλέον σήμερα τίθεται είναι αγώνας πραγματικά για την ίδια τη ζωή. Και για να έχει κάποια αποτελέσματα, πρέπει έχει ξεκάθαρα αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ