Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη τη Οικονομικής Εξόρμησης

Στη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) οπλισμένοι με την απόφαση να την κερδίσουν, ρίχνονται τα μέλη, οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Κάθε ένα ευρώ από κάθε άνθρωπο του μόχθου που στενάζει από τη σημερινή βαρβαρότητα, έχει πολλαπλάσια αξία. Κάθε άνθρωπος που από το υστέρημά του προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, είτε γιατί συμφωνεί πολιτικά και ιδεολογικά μαζί του, είτε γιατί αναγνωρίζει και εκτιμά τον αναντικατάστατο ρόλο και τη συμβολή του στην υπεράσπιση του δίκιου του, γνωρίζει ότι η οικονομική του συνεισφορά κατατίθεται για τις ανάγκες ανάπτυξης της ταξικής πάλης, για την εκλαΐκευση της πολιτικής του στο λαό.

Επιτρέπει στο ΚΚΕ να αναδεικνύει τα προβλήματα του λαού, να μπορεί να οργανώνει και να στηρίζει τη δράση του για τα λαϊκά προβλήματα, να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να προωθεί την κοινωνική συμμαχία και την ταξική, λαϊκή αλληλεγγύη. Να συμβάλλει με τη διεθνιστική του δράση στην ανασύνταξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος. Αυτούς κυρίως τους σκοπούς υπηρετούν τα οικονομικά του ΚΚΕ, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από το λαό, τις συνδρομές των μελών του, τις αποζημιώσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και από την όποια κρατική ενίσχυση δίνεται, που ως γνωστόν έχει περιοριστεί.

Οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν τη σημασία της επιτυχίας της οικονομικής εξόρμησης. Η κρίση βαθαίνει, τα αδιέξοδα διαχείρισής της από το αστικό πολιτικό προσωπικό οξύνονται, όπως και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, η πιθανότητα πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μεγαλώνει. Στην ενιαία επίθεση των μονοπωλίων και της ΕΕ απαιτείται ενιαία αντεπίθεση της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική, τη μόνη πραγματικά λαϊκή εξουσία. Βασικό στοιχείο για να συμβάλλει στη λαϊκή ανάταση είναι η ενίσχυση των οικονομικών του. Είναι επίσης αναγκαίο το Κόμμα να αποκτήσει τη δυνατότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή του ακόμη και χωρίς κρατική ενίσχυση.

Οι άνθρωποι του μόχθου μπορούν να είναι βέβαιοι ότι ενισχύοντας το ΚΚΕ ενισχύουν την πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την προοπτική της νίκης τους. Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς του, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη των πλάνων. Οι δυσκολίες που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, απαιτούν από όλους πολλαπλάσια δουλειά. Μετατρέποντας την Οικονομική Εξόρμηση σε μια πλατιά πολιτική εξόρμηση, με την οργάνωση πολύμορφων πολιτικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε τόπους δουλειάς, συνοικίες, χωριά, είναι βέβαιο ότι και αυτή η μάχη θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ