Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός ενάντια στη βαρβαρότητα

Τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που εξήγγειλε προχτές το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων και της εργοδοσίας, που αποτελούν και το όχημα για τη νέα επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να σημάνουν συναγερμό, να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την οργάνωση της αντίστασης κατά της νέας βαρβαρότητας. Πρόκειται για μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, που χτυπάνε κάθε πλευρά της, που συντρίβουν το βιοτικό της επίπεδο. Το μόνο που «διασώζεται», η μόνη πλευρά που όχι μόνο έχει μείνει άθικτη αλλά επιπλέον βλέπει τα προνόμιά της να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται, είναι η πλουτοκρατία. Αλλωστε, γνώμονας της κυβέρνησης είναι η προστασία των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας και αυτό το στόχο υπηρετούν, ανεξαιρέτως, όλα τα νέα μέτρα.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένα λεπτό χαμένο. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν ευθύνη, αυτές τις στιγμές που το μαύρο μέτωπο γκρεμίζει καθετί που έχει και δεν έχει η λαϊκή οικογένεια, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη και την αντίσταση, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές, προκειμένου να μπει ένα φρένο, να παρεμποδίσουν, να καθυστερήσουν, ακόμη και να ματαιώσουν - έστω και προσωρινά - αυτά τα βάρβαρα μέτρα. Αν δεν υπάρξει αυτή η δράση, αν δεν μπουν στον αγώνα μαζικά και δυναμικά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, είναι βέβαιο πως αυτή η επίθεση δε θα τερματιστεί, το μαύρο μέτωπο θα αποχαλινώνεται, θα επιτίθεται, θα επιδιώξει να συντρίψει κάθε κατακτημένο δικαίωμα.

Σε αυτές τις συνθήκες ανελέητης επίθεσης, εκείνο που μπαίνει σε προτεραιότητα είναι να υπάρξει μαζική, λαϊκή αντίσταση. Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνουν συζητήσεις, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τη φύση των νέων μέτρων, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορεί και πρέπει να προετοιμαστεί νέα γενική πανελλαδική απεργία. Να μπουν μπροστά οι ταξικές, ριζοσπαστικές, λαϊκές δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα κόντρα στο κεφάλαιο, στα κόμματά του, στην ΕΕ, για την οργάνωση της πιο πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, για να παραμερίσουν με οργανωμένο τρόπο τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που υπηρετούν. Να ξεκαθαρίσουν οι τίμιοι αγωνιστές τους λογαριασμούς τους με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να συντριβούν οι αυταπάτες και η βρώμικη προπαγάνδα που σπέρνουν τα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Μπορούν να γίνουν αφετηρία για την κλιμάκωση νέων αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Μπορούν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μέσα απ' τη μαζική, λαϊκή δράση, να απαντήσουν, να βάλουν φρένο στη βαρβαρότητα. Και μέσα σε αυτό τον αγώνα θα ανοίγει και ο δρόμος για μια άλλη, φιλολαϊκή ανάπτυξη, φιλολαϊκή πολιτική, που στο κέντρο της θα έχει το συμφέρον των εργατών, του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ