Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η δύναμη στα χέρια του λαού

Ο ορυμαγδός της σεναριολογίας, περί αναδιάρθρωσης του χρέους, αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και επιβολής νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων προς όφελος του κεφαλαίου, συνοδεύεται από ένταση της προπαγάνδας των αστικών ΜΜΕ γύρω από το αστικό πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και οι ζυμώσεις: Αν μπορεί ή δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να επιβάλει τα μέτρα που απαιτεί η πλουτοκρατία, αν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, αν θα είναι πιο αποτελεσματική μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αν το φτιασίδωμα του αστικού πολιτικού συστήματος απαιτεί νέα πρόσωπα, «τεχνοκράτες» σε υπουργικές θέσεις, για να είναι πιο αποτελεσματικό το ξεθεμέλιωμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Παράλληλα, τα αστικά ΜΜΕ σηκώνουν τον κουρνιαχτό της ακυβερνησίας, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη της πλουτοκρατίας για ισχυρή κυβέρνηση, που δε θα διστάζει ούτε στιγμή να επιβάλει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα διασφαλίσουν την επάνοδο του κεφαλαίου σε τροχιά κερδοφορίας.

Ο λαός πρέπει να δει την κατάσταση με τα δικά του μάτια, με βάση τις δικές του ανάγκες και όχι τις ανάγκες της πλουτοκρατίας. Να μη φοβηθεί τον «μπαμπούλα» των αστών περί ακυβερνησίας, ακριβώς γιατί σταθερή αστική κυβέρνηση, όποιας μορφής - μονοκομματική, συνεργασίας ή με τη συμμετοχή τεχνοκρατών - θα σημάνει την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Για το λαό το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει το αστικό κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι πως είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που θα φέρει νέο κύκλο κρίσης. Από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, το ζήτημα που αντικειμενικά μπαίνει στην πρώτη γραμμή είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης που υπηρετεί την πλουτοκρατία περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά.

Ο λαός πρέπει να διαλέξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο, εκείνον που προτείνει το ΚΚΕ για διέξοδο υπέρ του λαού. Δεν μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες όσο κυβερνούν τα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να πυκνώσει τις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης ενάντια στον πόλεμο που κλιμακώνει το κεφάλαιο σε βάρος του. Σήμερα προβάλλει η ζωτική ανάγκη να βάλει ο λαός στόχο να επιβάλει με τη δύναμή του την εργατική λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία. Για μια κοινωνία όπου η κρίση και η εκμετάλλευση, η ανεργία και η ανασφάλεια θα αποτελούν παρελθόν.

Γι' αυτό, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, ακόμα κι αν προκηρυχθούν αύριο, ο λαός πρέπει να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου. Να το αντιστοιχήσει με τις ανάγκες και τα δικαιώματά του, ενισχύοντας το ΚΚΕ και επιβάλλοντας θεαματική μείωση της εκλογικής και γενικότερα της πολιτικής δύναμης των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Να μην παγιδευτεί στα σενάρια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, να γυρίσει την πλάτη στις αγωνίες των αστών που θέλουν να επιβάλουν τη λαϊκή σιωπή και υποταγή στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης. Οι εκλογές μπορούν να σπρώξουν τα πράγματα προς τα εμπρός, αν κερδίσει έδαφος η κοινωνική λαϊκή συμμαχία, αν εγκαταλειφθούν μαζικά τα αστικά κόμματα, αν η λαϊκή πάλη εναντιώνεται στην εξουσία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, αν στηριχτεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ